LDODK wint van KCC: 19-22

LDODK/Rinsma Modeplein boekte afgelopen zaterdagavond een zakelijke overwinning op promovendus KCC/SO natural. De nieuwkomer in de Korfbal League uit Capelle aan den IJssel kon op geen enkel moment in wedstrijd aanspraak maken op een gunstig resultaat.

Toch speelde het team van coach Erik Wolsink geen beste wedstrijd. Er werden teveel passfouten over en weer gemaakt en de meeste spelers haalden een zwak schotpercentage. Dat kon niet gezegd worden van Tim Flokstra. Hij onderscheidde zich de hele wedstrijd met een zuiver schot en vele steals in de verdediging.

Aan het einde van de strijd kon hij acht velddoelpunten achter zijn naam noteren.

LDODK speelde met Jurjen Bosma op de plek van de zieke Erwin Zwart. In de eerste helft liepen de Gorredijksters na 2-2 vlot uit naar een 4-8 voorsprong. Ondanks drie strafworpmissers werd er vrij gemakkelijk en zonder tot groots spel te komen een 8-13 ruststand bereikt.
Na de rust schoot André Zwart LDODK meteen naar 8-14 en toen was al duidelijk dat LDODK punten mee naar huis zou nemen. De marge werd na 12-18 door twee schoten van Jurjen Bosma op 12-20 het grootst. Een ruimte LDODK zege leek er aan aan te komen, maar het team van Erik Wolsink werd slordig en liet KCC / SO natural terugkomen tot op drie punten. In de wetenschap verkerend dat de punten allang in the pocket zaten, freewheelde LDODK vervolgens naar het einde. Eindstand 19-22.

Zaterdag 6 januari speelt LDODK/Rinsma thuis tegen koploper PKC.