Wij Zijn LDODK: scheidsrechter Deon Rooks

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zonder vrijwilligers, geen LDODK. In de rubriek Wij Zijn LDODK vragen we vrijwilligers welke functie ze bekleden en wat ze daar zo leuk aan vinden. Deze keer: Deon Rooks, de jongste scheidsrechter van LDODK!

Deon is 14 jaar maar fluit vol zelfvertrouwen de korfbalwedstrijden van de jongste LDODK-spelers. Elke thuiswedstrijd van de F’jes staat hij paraat. “Ik vind het super om te doen. Ik kom er graag vroeg mijn bed voor uit. Soms al om half 8”, vertelt hij. De kinderen op een leuke manier de spelregels van de korfbalsport bijbrengen en ondertussen ook in de gaten houden of het met iedereen goed gaat. Deon draait er zijn hand niet voor om. “Als er een kindje huilt of pijn heeft dan stop ik het spel direct. Soms huilen ze omdat ze een punt tegen krijgen. Dan stop ik het spel niet, maar probeer ik ze te kalmeren door te zeggen dat het niet erg is.” En dat hij er talent voor heeft valt ook de coaches en het publiek op. “Ik vind het leuk als ik complimenten krijg van ouders op de tribune of coaches”, vertelt hij trots.

Zelf korfbalt hij zo’n drie jaar bij LDODK. Hij zit nu in de B2. Normaal gesproken krijg je pas de kans om te starten met fluiten als je in de A’s speelt, maar voor de altijd gemotiveerde Deon maakt LDODK graag een uitzondering. Deon is blij met de kans die hij binnen LDODK kreeg én nog lang niet klaar met zijn scheidsrechters-avontuur. “Later wil ik de hogere teams graag doen. Maar ik wil het rustig opbouwen en meer ervaring opdoen.”

Ook blijft hij voorlopig zelf korfballen bij LDODK. Wat hij zo leuk vindt aan de korfbalsport? “Het teamgevoel staat voor mij op nummer één. Met elkaar actief bezig zijn. Sporten in mijn eentje lijkt me niks. Ook vind ik de sport zelf natuurlijk heel mooi”, vertelt hij enthousiast. 

Wekelijks zetten, naast Deon, ook al onze andere scheidsrechters zich in voor de korfbalteams binnen LDODK. Daar zijn we meer dan trots op. Lijkt het je leuk om onze fanatieke groep van scheidsrechters te versterken? Meld je gauw aan via wedstrijdsecretariaat@ldodk.nl. Misschien fluit je binnenkort wel je eerste wedstrijd bij LDODK! 

Deel dit artikel op: