Wij steunen het plan van de Mienskip! Jij ook? Laat op 11 februari van je horen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jaren praten, praten en nog eens praten. Onderzoek volgt na onderzoek. Maar nog steeds heeft het niet geleid tot de (ver)nieuwbouw en uitbreiding van ons Sportcentrum Kortezwaag.

Nu ligt er een plan van de Mienskip van Gorredijk: privatiseer de accommodatie in een stichting, geef de mienskip regie en vertrouwen, kom samen tot de beste oplossing voor Gorredijk. De initiatiefgroep heeft alle expertise in huis om het project samen met Van Wijnen sneller, beter en met minder gemeenschapsgeld te realiseren dan de gemeente Opsterland zelf ooit kan.

Het college van B en W van de gemeente Opsterland ziet het plan niet zitten. Is het gebrek aan vertrouwen in de mienskip? Is het ‘onbekend maakt onbemind’? Wil het college nog langer praten en nog meer onderzoeken? Of wil het college het probleem over de verkiezingen heen tillen?

Het is nu aan de gemeenteraad, op maandag 14 februari volgt het besluit. Gaan de volksvertegenwoordigers mee met het plan van de mienskip? Of trekt de gemeente het initiatief weer naar zich toe? We hebben de afgelopen jaren gezien wat er dan gebeurt: niets.

Lawaaiprotest
Vrijdag 11 februari 16.00 uur
Sportcentrum Kortezwaag

Deel dit artikel op: