Wie o wie in Nijeveen? Vanavond noordelijke korfbalderby

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dinsdagavond 15 maart (20.45 uur) speelt LDODK/Rinsma Modeplein in Nijeveen de uitgestelde wedstrijd tegen DOS’46. Er staan belangrijke punten op het spel.

De eerste van twee noordelijke confrontaties in de Korfbal League werd ruim een week geleden uitgesteld vanwege te veel coronabesmettingen bij LDODK. DOS’46 kreeg afgelopen week nog een keer met dat verschijnsel te maken. Ook de wedstrijd tegen KZ is daarom opgeschoven.

Zowel voor DOS’46 als voor LDODK is de wedstrijd dinsdag heel belangrijk. Tenminste, als ze mee willen blijven strijden voor een plek in de play-offs. Alleen de eerste vier ploegen in de eindstand van de ranglijst plaatsen zich voor dit toetje. Beide ploegen strijden samen met KZ voor deze plek.

KZ heeft vier punten, LDODK en DOS’46 hebben ieder twee punten. De beide noordelijke ploegen spelen nog twee keer tegen elkaar. DOS speelt ook nog tegen KZ en LDODK heeft nog een duel tegoed tegen DVO, waarvan thuis werd gewonnen.

Voor DOS’46 is het al weer twee weken geleden dat ze een wedstrijd speelden. Dat kan net zo goed een voordeel als een nadeel zijn. LDODK verloor zaterdagavond weliswaar van PKC, maar in die wedstrijden zaten voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen naar Nijeveen te gaan.

Kortom: het kan dus nog alle kanten op.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: