Wie gaat naar de halve finale? De beslissing valt in Delft

LDODK/Rinsma Modeplein en Fortuna/Delta Logistiek hebben een derde wedstrijd nodig om te bepalen wie er door gaat naar de volgende ronde van de play-offs. De beslissing valt dinsdagavond (20.30 uur) in Delft.

LDODK sleepte de derde wedstrijd uit het vuur door zaterdagavond met 25-23 van Fortuna te winnen. Het werd in sportcentrum Kortezwaag een hele andere wedstrijd dan vorige week woensdag in Delft. Na een goede eerste helft ging LDODK toen in de tweede helft door het ijs. Fortuna had nog mededogen in de uitslag: 22-16.

Hoe anders was het zaterdagavond in Gorredijk. Een tot de tanden gemotiveerd LDODK liet zien waar het toe in staat is wanneer alle neuzen dezelfde kant op staan en wanneer iedereen zich aan het tactisch concept houdt.

Het bleef tot ver in de tweede helft spannend. Het leek nog even mis te gaan, maar LDODK sleepte de overwinning in de slotminuten uit het vuur. Een terechte overwinning, waarbij LDODK er in slaagde de angels uit het Fortunaspel te halen en hen de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. En een wedstrijd waarin Femke Faber ineens als verrassing weer van de partij was. Bovendien was het de eerste overwinning van LDODK ooit in een play-off in de Korfbal League.

De tactici aan beide zijden zijn de afgelopen dagen ongetwijfeld aan het werk geweest om het aanvalsplan voor dinsdag te bedenken. Hoe kan de tegenstander de genadeklap worden toegediend?

De derde ontmoeting tussen beide ploegen in een week tijd heeft alles in zich voor een boeiend korfbalgevecht. De winnaar kan komend weekend al weer aan de bak in de halve finale van de play-offs. Tegenstander is dan KZ.