Wessel Bergsma kiest voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wessel Bergsma (24), aanvoerder van hoofdklasser Mid-Fryslân, stapt aan het einde van het seizoen over naar LDODK/Rinsma Modeplein. “Ik ben benieuwd waar mijn plafond ligt.”

Bergsma omschrijft zichzelf als een echte clubman die al zijn hele leven korfbalt bij Stânfries en Mid-Fryslân. Hij is nu bezig aan zijn zevende seizoen in het eerste team, de laatste twee jaar is hij aanvoerder.

“Ik heb hele mooie tijden meegemaakt bij mijn club. Vorig jaar zijn we zowel in de zaal als op het veld kampioen geworden. Dat was voor mij een belangrijk moment, dat stond op mijn bucketlist. Maar op een gegeven moment moet je voor jezelf kiezen. Ik heb er bij Mid-Fryslân veel uitgehaald, maar voor de volgende stap moet je naar het hoogste niveau, zowel in de trainingen als in de wedstrijden.”

Op zoek naar deze uitdaging kwam Wessel uit bij LDODK. Hij vindt dat zijn sterkste punt bij de korf ligt. “Ik ben een fysieke reboundende heer en ga op dat terrein graag de strijd aan bij LDODK.”

Trainer/coach Henk Jan Mulder: “Het zegt iets over de ambities van Wessel, dat hij deze stap wil maken. Daarnaast zegt het ook iets, dat hij bereid is om vanaf augustus de hevige concurrentie binnen onze selectie aan te gaan. In de korfzone ligt inderdaad z’n grootste kracht, maar hij heeft het ook in zich om op andere aspecten van het spel te verbeteren en zo een completere korfballer te worden.”

Wessel woont in Reduzum en ontwikkelde als zelfstandig ondernemer een nieuw betaalsysteem in de vorm van een app. Daarnaast werkt hij op kantoor bij een leverancier van dak- en gevelbeplating.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: