Welk Fortuna treft LDODK? ‘Je weet nooit wie er spelen’

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste speelronde van de Korfbal League in 2021 ontmoeten de nummers 1 en 2 van poule A elkaar zondagmiddag (16.00 uur) in Gorredijk. Kan LDODK/Rinsma Modeplein koploper Fortuna een of meerdere punten afsnoepen?

Fortuna is al sinds het begin van de competitie betiteld als de topfavoriet in de poule A. En dat is ook niet gek vindt Dico Dik, trainer/coach van LDODK. “Ze spelen met twaalf spelers van goed niveau. Dat geeft hen veel mogelijkheden. Bovendien is het dan voor de tegenstanders altijd extra lastig om een strijdplan te bedenken, je weet nooit wie er spelen.”

Toch ziet Dik zondag kansen. “Wij moeten iedere wedstrijd aangrijpen om te verbeteren. En daar zijn we ook nog steeds mee bezig. We moeten ook zondag proberen er het maximale uit te halen.” Dik heeft daarbij ook weer de beschikking over André Zwart. De van een zware enkelblessure teruggekeerde ervaren speler maakte vorige week in het tweede zijn eerste competitieminuten van dit seizoen. “André is inzetbaar, we zullen zien of hij ook inderdaad gaat spelen.”

LDODK pakte vorige week een mooie overwinning bij Blauw-Wit, na een moeizame eerste helft. Dik: “Blauw Wit verdedigde heel extreem, daar hadden wij het lastig mee. Het haalde ook helemaal het tempo uit de wedstrijd waardoor wij het moeilijk hadden om in ons spel te komen.” Een paar omzettingen in het team brachten de ommekeer, waarna LDODK in de tweede helft de klus klaarde. “Maar toch was ons algemeen schotpercentage maar 15%. Dat is matig. We hebben afgelopen week goed met elkaar over besproken hoe we dat kunnen verbeteren.”

Tegenstander Fortuna uit Delft pakte tot nu toe de volle winst in de vier gespeelde wedstrijden, met meestal ruime uitslagen. Alleen bij Dalto in de tweede ronde was het krap: 17-18. Afgelopen weekend werd KZ met 25-18 verslagen.

Punten pakken tegen Fortuna zou goed zijn voor de ranglijst, de eerste drie ploegen plaatsen zich voor de kampioenspoule. Fortuna leidt met acht, LDODK heeft zes punten. Blauw-Wit en KZ volgen met vier punten, zij spelen komend weekend tegen de onderste twee ploegen. Met andere woorden: het kan dit weekend ook allemaal weer in elkaar schuiven.

Deel dit artikel op: