Wel of niet naar de play-offs? Dit zijn de scenario’s

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste ronde van de kampioenspoule van de Korfbal League is er nog één plek te vergeven in de play-offs. De wedstrijd zaterdag (20.00 uur) tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 kan de beslissing brengen.

De uitgangspositie is helder. LDODK, DOS’46 en KZ staan alle drie op vier punten. LDODK en DOS spelen tegen elkaar. KZ speelt thuis tegen DVO.

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. LDODK en DOS’46 maken het niet onderling uit. Ze zijn ook afhankelijk van wat KZ doet. Een aantal scenario’s op een rijtje.

LDODK wint

Bij winst in eigen huis is LDODK afhankelijk van het resultaat van KZ. Wint KZ ook, dan gaan zij door op basis van het onderlinge resultaat. Wordt het bij KZ-DVO gelijk of wint DVO, dan is LDODK zeker van de play-offs.

LDODK verliest

Gaat DOS’46 zaterdag met de winst naar huis, dan betekent dat ook automatisch plaatsing voor de play-offs. De ploeg uit Nijeveen is niet afhankelijk van het resultaat bij KZ-DVO. Want wint KZ ook, dan gaat DOS’46 op basis van het onderlinge resultaat verder.

LDODK speelt gelijk

Eindigt het in Gorredijk gelijk, dan eindigt LDODK op basis van onderling resultaat boven DOS’46. Of dat voldoende is voor de play-offs hangt af van de uitslag bij KZ. Wint KZ dan zijn zij door, verliest KZ dan is LDODK de gelukkige en eindigt ook KZ-DVO gelijk dan plaatst DOS’46 zich. Er wordt dan namelijk gekeken naar het aantal punten in de onderlinge duels. DOS’46 heeft er dan vijf, KZ vier en LDODK drie.

Hoe dan ook, het wordt een hele spannende zaterdagavond.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: