Weer niet tegen DVO

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat is het toch dat LDODK/Rinsma Fashion niet kan winnen tegen DVO/Accountor? Ook zaterdagavond lukte het niet. In Bennekom won DVO verdiend met 32-27.

LDODk begon prima. Al snel stond het 0-3, met scores van Marjolijn Kroon, Femke Faber en André Zwart. De laatste twee scoorden in de hele wedstrijd respectievelijk acht- en negenmaal. Bij een stand van 2-4 zag je de wedstrijd kantelen. Het vak van de gebroeders Zwart, Betty Jansma en Diana van der Vorst haperde en kon niet profiteren van de goede onderscheppingen van het verdedigingsvak. Jose Alvarez Andres liet voor het eerst van de wedstrijd van zich gelden met twee treffers, hij zou een kwelgeest voor LDODK worden. Andres scoorde uiteindelijk elf keer. Vanaf de 4-4 was het stuivertje wisselen, maar LDODK speelde toen al te onrustig en veel spelers waren niet zuiver genoeg. De 8-9 bleek de laatste voorsprong van LDODK,. De vier DVO-doelpunten die volgden waren de opmaat van een DVO-show tot de pauze. Van 12-9 liepen de Bennekommers uit naar 18-12, met als ruststand 18-13.

Alhoewel DVO na de pauze nog wel de openingstreffer maakte (19-13), kwam LDODK goed uit de pauze. Via 19-13 werd het 19-16 en kwam LDODK zelfs tweemaal op 1 punt: 21-20 en 23-22. Maar DVO was in staat om steeds op de juiste momenten te scoren en nam het heft weer in handen. LDODK speelde te statisch en had te weinig variatie in het spel. Snel werd duidelijk dat een overwinning voor LDODK er – weer – niet in zat in Bennekom. Eindstand 32-27.

Het had een historisch weekend kunnen worden voor LDODK: bij winst was plaatsing voor de play-offs in de Korfbal League een feit, voor het eerst in de clubgeschiedenis.
Dat feestje ging dus niet door. Maar doordat concurrent Blauw-Wit ook verloor, is er nog geen man overboord en kan LDODK volgende week tegen DSC in Eindhoven alsnog het felbegeerde play-offs-ticket in de wacht slepen.

Deel dit artikel op: