Week van de Scheidsrechter

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bij elke wedstrijd die er gespeeld wordt is er eigenlijk altijd wel eens onenigheid over een beslissing van die ene man of vrouw die op dat moment in het veld staat. Hij of zij doet eigenlijk ten allen tijden zijn of haar best om de wedstrijd naar een goed einde te brengen. Jullie hebben nu natuurlijk allang door dat ik het over de scheidsrechters heb! Soms vind je het misschien een eikel, maar kijk altijd eerst even naar jezelf en denk even na. Soms net dat ene moment dat je te laat bent en je loopt je tegenstander onderuit.. en toch is er die frustratie?!

Het zal allemaal wel in de tijd zitten van de jeugd van nu. Terwijl ook de senioren niet altijd het goede voorbeeld geven. Het blijft toch lastig om in het heetst van de strijd even je mond te houden. Natuurlijk accepteert een scheidsrechter een uitlating van jouw richting je zelf, maar het kan soms te ver gaan. Houdt er dus ook rekening mee dat de scheidsrechter op dat moment ook voor zijn/haar plezier en/of hobby in het veld staat voor jullie. Dat wordt nog wel vaak eens vergeten en dat is toch wel jammer. Ik kan er zelf als scheidsrechter best over mee praten zo af en toe. Maar gelukkig kunnen we elkaar altijd na een wedstrijd weer met een lach op het gezicht toespreken!
Ook dit jaar is er weer een week van de scheidsrechter, respecteer dus even de beste man of vrouw op dat moment. Natuurlijk niet alleen deze week of volgende week of volgende maand! Probeer dat elke wedstrijd te doen. Je mag hem of haar een keer een eikel vinden, dat denk ik bij mij zelf ook best wel eens in het seizoen. We zien het allemaal wel eens niet goed, we nemen allemaal wel eens niet de juiste beslissing. Maar wij moeten beoordelen in een seconde en jullie hebben de hele wedstrijd om te kunnen winnen. Dat kunnen wij helaas niet, wij winnen niet, wij verliezen niet. Wij leiden alleen jullie wedstrijden in goede banen.
Heet deze weekenden onze scheidsrechters welkom zoals altijd, geef hem of haar een hand en wens hem of haar succes zoals altijd. Maar zet ze deze weekenden even wat extra in het zonnetje, dat vinden ze allemaal leuk!
Verder wens ik iedereen alvast een goed en sportief weekend toe en geniet de komende weken nog even lekker van de frisse lucht buiten, want over een paar weken staan we allemaal weer lekker in de overdekte warme zaal.

Johan Abma

Deel dit artikel op: