Wedstrijdje afscheid nemen

DVO gaat zich een beetje ontwikkelen tot Angstgegner van LDODK/AH Gorredijk. Voor de derde keer dit seizoen waren de Bennekommers te sterk. In Gorredijk werd het zaterdag 21-24. LDODK liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. De kansen op de play-offs waren al marginaal en zijn nu helemaal vervlogen.

Eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd was DVO de bovenliggende partij. Alleen op 2-1 en 3-2 stond LDODK op voorsprong. Maar vanaf 3-4 gaf DVO de leiding niet meer uit handen. Met iedere keer een gaatje van minimaal een puntje. Het tempo bij LDODK lag niet hoog genoeg. De beide broers Zwart probeerden om beurten hun ploeggenoten aan te zetten tot een versnelling, maar het kwam er niet echt van.

Bij DVO scoorden ze ondertussen lekker op de goede momenten door. Aan LDODK-zijde leidde de hele gang van zaken tot irritatie, mede gevoed door de in hun ogen vreemde beslissingen van scheidsrechter Paul Kuyer. Herhaald fel commentaar op zijn beslissingen leverde Erwin Zwart een gele kaart op. Zelfs nadat hij vanaf de bank al een waarschuwing had gekregen: “Erwin gedraag je.” DVO liep verder uit tot naar 8-12 en een uiteindelijke 9-13 ruststand.

De tweede helft was een stukje beter, al begon DVO na rust door het gat op vijf punten te brengen: 9-14. Een fraaie doorloopbal van André Zwart bracht LDODK weer een puntje dichterbij. Hij liet ook deze wedstrijd weer zien er altijd op de goede momenten te staan. Altijd vol vuur en iedereen inspirerend en ook zaterdag weer met een ‘mooie’ ergernis wanneer het niet lukt. LDODK kwam nog twee keer tot op twee punten (14-16 en 16-18) en daarna zelfs nog een keer tot op één punt: 20-21. Dat dankzij een goal van Betty Jansma, die zaterdag maar liefst twee volledige wedstrijden achter elkaar speelde. Eerder had ze al (tevergeefs) geprobeerd het tweede team voor degradatie te behoeden. Maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. DVO maakte het af op 21-24 en weet zich daarmee verzekerd van ook volgend seizoen Ereklasse.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was ook het moment om afscheid te nemen. Van Menno Russchen, die volgende seizoen uitkomt voor DOS’46 en van de 32-jarige Markus de Boer die na heel veel jaren in de selectie stopt met topkorfbal. Hij wil in ieder geval een jaar zonder korfbal en kijkt daarna verder. Tot slot was het de laatste wedstrijd op de ‘ijsbaan’ van Gorredijk, het kunstgrasveld dat al voor zoveel spannende momenten heeft gezorgd. Voorzitter Gouke de Vries was na afloop heel opgelucht dat het nooit tot grote blessures heeft geleid. Na de zomer gaat LDODK verder op een compleet nieuwe kunstgrasaccommodatie. Met velden in de nieuwe kleinere afmeting en met een ondergrond die ook buiten topkorfbal mogelijk maakt.

Deel dit artikel op: