We gaan weer los in de Korfbal League

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond (20.00 uur) start LDODK/Rinsma Modeplein een nieuw seizoen Korfbal League met een uitwedstrijd bij Tempo, dit jaar voor het eerst uitkomende op het hoogste niveau.

De ploeg uit Alphen aan den Rijn beschikte vorig jaar over een hele lange adem. Na play-offs en een verloren finale in de hoofdklasse volgden nog drie ontmoetingen met KCC in de play-downs. Maar aan het eind van de rit stond Tempo wel voor het eerst met een ticket voor de Korfbal League in handen. Coach Wouter Blok gaf eerder in de media al aan geen concrete doelstelling te hebben voor het eerste seizoen op het hoogste niveau. Hij gaat er van uit dat Tempo onderin mee gaat draaien en dus vooral tegen de concurrenten punten moet pakken.

Tempo en LDODK kwamen elkaar in het verleden natuurlijk al vaker tegen. Het meest spectaculair waren drie duels in maart/april 2012. In de play-offs van de hoofdklasse won LDODK destijds de eerste wedstrijd in Gorredijk. De tweede wedstrijd in Alphen aan den Rijn eindigde in een overwinning voor Tempo. En dus was er een derde wedstrijd nodig op dinsdagavond. Het werd opnieuw een triller. Pas na een verlenging pakte LDODK de winst. Vier dagen later, op zaterdagmiddag, wachtte de hoofdklassefinale tegen OVVO. Een historische middag waarin LDODK toetrad tot de Korfbal League.

Dat is inmiddels al weer zeven jaar geleden en LDODK speelt ondertussen regelmatig mee in de top van de Korfbal League, met vorig jaar een plek in de play-offs. Ook dit jaar is dat in ieder geval de doelstelling, al is er bij LDODK natuurlijk een diep verlangen om de finale in Ahoy te halen. Maar dat is pas over twintig wedstrijden. Eerst volgen de achttien reguliere competitiewedstrijden, te beginnen dus in Alphen aan den Rijn.

Henk Jan Mulder schat in dat de concurrentie om de eerste vier plaatsen groter is dan vorig jaar. Hij rekent vooraf ook DOS’46 en misschien wel DVO en KZ tot de mogelijke kandidaten voor een plek in de play-offs. De resultaten in de oefenwedstrijden waren goed, maar in het verleden is wel gebleken dat dit niet alles zegt over de competitie. Vanaf zaterdag moet het gebeuren. Iedere wedstrijd een finale, volgens Mulder.

 

Deel dit artikel op: