We gaan weer los!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een uitgebreid kerstreces gaat de Cashback World Korfbal League in het nieuwe jaar weer verder. Er staan nog twee speelrondes op het programma in de eerste competitiehelft.

Voor LDODK/Rinsma Modeplein betekent dat direct volop aan de bak. Met zondag eerst een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit en volgende week een uitwedstrijd bij koploper Fortuna.
In de confrontatie met Blauw-Wit staat de vierde plek op het spel. De Amsterdammers hebben deze positie (met recht op deelname aan de play-offs) nu in handen, LDODK heeft twee punten minder.

Even hardop rekenen. Een overwinning van LDODK betekent dat beide ploegen weer op gelijke hoogte staan. Een nederlaag betekent echter een gat van vier punten met de nummer vier positie en een nog grotere achterstand met de ploegen daarboven. Dat wordt een achterstand waar je lang achteraan moet lopen. En dus is het voor beide ploegen een hele belangrijke wedstrijd. De Amsterdammers kunnen zondag een belangrijke stap zetten en een gaatje slaan.

LDODK heeft laten zien dat ze tegen iedere ploeg een sterke vuist kan maken, met bijvoorbeeld een geweldige eerste helft tegen TOP. Maar er is ook nog veel wisselvalligheid. Die mooie wedstrijd thuis tegen TOP werd een week later gevolgd door een kansloze zeperd bij PKC. Wil LDODK serieus meedoen om de belangrijke vier bovenste plekken op de ranglijst, dan is winst zondag eigenlijk een must.

De afgelopen seizoenen leverden tussen LDODK en Blauw-Wit vaak prachtige wedstrijden op. Laten we hopen dat dit ook weer zondag het geval zal zijn.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: