We gaan beginnen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is november. Hoog tijd voor een nieuwe editie van de Korfbal League. De competitiesamensteller heeft voor de openingswedstrijd direct een mooi affiche opgesteld: de noordelijke derby tegen DOS’46.

Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk door en door. Ze speelden in aanloop naar het nieuwe zaalseizoen in een oefenwedstrijd tegen elkaar. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Dat gold ook voor de competitiewedstrijd die beide ploegen in Nijeveen tegen elkaar speelden in de veldcompetitie: 17-17. Daar komt een derbysfeertje en een ongetwijfeld bomvolle sporthal Kortezwaag bij. Voldoende ingrediënten voor een geweldige avond korfbal op hoog niveau.

LDODK/Rinsma Modeplein kijkt niet graag terug op vorig seizoen. Geen play-offs en een voortijdig afscheid van trainer/coach Erik Wolsink. Maar dat was vorig jaar. Nu is er een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

LDODK heeft zich in de breedte versterkt met veel jonge talenten die wekelijks in het tweede al laten zien wat ze in huis hebben. Door hun goede spel in de wedstrijden en op de trainingen, tikken enkelen van hen soms ook al op het raam bij het eerste team. Dat is de concurrentie die LDODK steeds sterker maakt.

De verwachtingen van de supporters zijn hoog gespannen, maar de onderlinge concurrentie in de Korfbal League is groot. Wij wensen iedereen een prachtig seizoen toe met veel spektakel, goed korfbal en veel sportiviteit.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: