Wat kan LDODK tegen PKC? Landskampioen komt op bezoek in Gorredijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een week gedwongen stilstand pakt LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond (20.00 uur) de draad in de kampioenspoule van de Korfbal League weer op. Te gast in Gorredijk is landskampioen PKC.

Het was een tegenvaller vorige week. Door te veel corona-besmettingen binnen de LDODK-selectie werd de uitwedstrijd tegen DOS’46 uitgesteld. Dat betekent dat LDODK nu twee keer in vier dagen aan de bak moet. Zaterdagavond tegen PKC, dinsdagavond in Nijeveen tegen DOS’46 (20.45 uur). De Drenten hoeven dit weekend opnieuw niet in actie te komen. Tegenstander KZ kampt met te veel corona-gevallen, waardoor ook deze wedstrijd wordt verplaatst.

Het zijn wel belangrijke wedstrijden in de strijd om het vierde plekje in de kampioenspoule en dus een plek in de play-offs. Het is een strijd tussen KZ, DOS’46 en LDODK.

De tegenstander van zaterdag PKC is al zeker van een plek in de play-offs. Vorige week bracht de ploeg uit Papendrecht Fortuna de eerste nederlaag van dit seizoen toe: 21-16. Daardoor staan PKC en Fortuna nu gelijk in punten. Zij gaan de komende weken uitmaken wie als nummer 1 en nummer 2 naar de play-offs gaan.

Een paar weken geleden eindigde PKC-LDODK in 23-19. Het lukt LDODK in deze wedstrijd niet om voldoende kansen te creëren, ook in de rebound waren er problemen. De thuiswinst tegen DVO een week later heeft veel positieve energie losgemaakt bij LDODK. Dus wie weet wat er zaterdag kan. Publiek is weer welkom. Wie weet geeft de fanatieke support LDODK vleugels.

Kaartverkoop

In tegenstelling tot de eerdere thuiswedstrijd is er dit keer geen online kaartverkoop. Kaarten kunnen worden gekocht aan de kassa. Jeugdleden van LDODK krijgen gratis toegang tot de wedstrijd.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: