Wat kan LDODK in Delft? Vanavond eerste duel in play-off-reeks

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het toetje van de Korfbal League staat op het punt van beginnen. In twee ronden play-offs en een finale gaan acht clubs uitmaken wie de nieuwe Nederlands Kampioen wordt. LDODK/Rinsma Modeplein speelt woensdag (19.30 uur) in de eerste ronde tegen Fortuna/Delta Logistiek. De eerste wedstrijd is in Delft.

Fortuna eindigde in de reguliere competitie als eerste in poule B, met 19 punten uit 10 wedstrijden. Alleen tegen TOP werd het gelijk (20-20), de overige wedstrijden won Fortuna allemaal. Daar waren, zeker in het begin van de competitie,dikke overwinningen bij. Na het puntverlies tegen nummer twee TOP won Fortuna in de laatste speelronden van Dalto(28-19), KCC (25-10) en DOS’46 (27-19). Bij de ploeg van Ard Korporaal spelen onder andere Lieneke Pries, vorig jaar nog speler van LDODK en de van DOS’46 afkomstige Harjan Visscher. 

LDODK start vol vertrouwen aan de play-offs. De wedstrijd afgelopen weekend bij PKC zag er goed uit. Er was strijd, er was volop energie. Het was volgens Henk Jan Mulder een ideale voorbereiding op de play-offs. Nog even hing er een stuntje in de lucht, maar uiteindelijk is het in de poulefase geen enkele ploeg gelukt om PKC een punt afhandig te maken. LDODK eindigt op plek vier in de poule en speelt daarom tegen de winnaar van de andere poule. 

De moraal in de ploeg is goed, zeker na afgelopen weekend. LDODK kan zich nu focussen op twee of misschien drie wedstrijden tegen Fortuna. Woensdag eerst in Delft. Komende zaterdag (17.30 uur) in Gorredijk en wanneer het nodig is volgende week dinsdag een derde wedstrijd in Delft. Het is een ‘best of three’-competitie. Er zijn dus twee overwinningen nodig voor plaatsing voor de volgende ronde.

Deel dit artikel op: