Wat een weekend kan het worden

Terug naar het nieuwsoverzicht

In het Hemelvaartsweekeinde wordt gewoon gekorfbald. En het kan een mooi weekend worden. Er zijn prijzen te winnen (LDODK 4, A1 en F2). Voor een aantal andere ploegen staan er belangrijke duels op het programma.

LDODK/Rinsma Modeplein 2
Wat een verschil met het begin van de tweede helft van het veldseizoen. Toen stond LDODK 2 onderaan in de Reserve Ereklasse A. Maar met zaterdag nog één wedstrijd te gaan, staat LDODK nu tweede op de ranglijst. Houdt de ploeg die positie zaterdag bij Fortuna 2 vast, dan volgt er op vrijdag 14 juni een play-offwedstrijd bij de kampioen in de Reserve Ereklasse B. Die titel is nog niet vergeven. KZ 2 en PKC 2 zijn beide koploper met 16 punten en spelen zaterdag in Papendrecht tegen elkaar.

LDODK/Rinsma Modeplein 4
Het vierde is nog ongeslagen in de voorjaarscompetitie. Komende zaterdag is de titel binnen handbereik. LDODK speelt dan om 16.50 uur thuis tegen Invicta/Frigro 4, de nummer laatst op de ranglijst. De heenwedstrijd werd een 17-4 overwinning voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein 5
LDODK 5 speelt een halve competitie in een poule van zeven ploegen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat LDODK tweede met 6 uit 4. Afgelopen weekend werd onverwacht verloren van Wêz Handich/DOW 7 (10-9). Koploper is het nog ongeslagen Kinea 4 dat nog maar één wedstrijd hoeft te spelen, tegen LDODK. Deze wedstrijd wordt (ivm Oerrock) op maandagavond 3 juni (20.00 uur) in Gorredijk gespeeld. Het vijfde moet dan in ieder geval winnen, waarna op 16 juni nog een uitwedstrijd volgt bij Hoogkerk 4.

LDODK/Rinsma Modeplein MW
Nog een ploeg op kampioenskoers. De Midweek heeft de volle 8 punten uit 4 wedstrijden. De strijd om de titel gaat tussen LDODK en WIK’34, dat 2 punten minder heeft. Op 6 juni (20.45 uur) spelen beide ploegen tegen elkaar in Gorredijk. Er gaan geruchten dat de midweek Henk Jan Mulder als coach heeft geregeld om de titel binnen te slepen. Bij WIK werd het eerder een 14-10 overwinning voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein A1
De A1 junioren kunnen zaterdag (15.15 uur) thuis tegen DOS’46 A2 kampioen worden. Bij winst blijft het verschil met nummer twee Wageningen A1 twee punten. De titel is dan binnen omdat LDODK tegen Wageningen een beter onderling resultaat heeft met nog één wedstrijd te gaan. In Nijeveen werd het eerder in het seizoen 25-17 voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein A2
De A2 junioren zijn nog niet veilig. In de laatste twee wedstrijden zijn punten nog welkom. Of dat zaterdag (13.45 uur) gaat lukken tegen de ongeslagen koploper Havick A1 is maar de vraag.

LDODK/Rinsma Modeplein B2
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de B2 nog zicht op de titel. Er is een achterstand van 2 punten op It Fean/Boelenslaan B1, maar beide ploegen spelen in de laatste ronde (15 juni) nog tegen elkaar.

LDODK/Rinsma Modeplein D1
De D1 werd in de zaal tweede op het NK. Plaatsing voor het NK op het veld is ook nog steeds mogelijk. Maar De D1 liep eerder in het voor jaar onverwacht tegen een nederlaag op bij CSL D1 (12-11). Maar CSL speelde de afgelopen weken een keer gelijk. Het verschil tussen beide ploegen is nu één punt. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, maar zaterdag (11.15 uur) staat de ploegen in Gorredijk tegenover elkaar. Dan wordt waarschijnlijk het kampioenschap beslist, al is het dan nog niet officieel. Beide ploegen spelen op 15 juni nog een wedstrijd.

LDODK/Rinsma Modeplein E2
Een spannende voorjaarscompetitie bij de E2. Drie ploegen strijden om de titel. Mid Fryslân E1 en Harich E1 hebben beide 6 uit 4. LDODK volgt op 4 uit 4. En er staan nog onderlinge ontmoetingen op het programma. Mid Fryslân speelt op 12 juni tegen Harich en op 15 juni tegen LDODK. Er is nog van alles mogelijk.

LDODK/Rinsma Modeplein F1
Door afgelopen woensdag een 14-5 overwinning te boeken op naaste concurrent Kinea F1, kan het kampioenschap de F1 amper meer ontgaan. Het verschil tussen beide ploegen is nu vier punten met nog twee wedstrijden te spelen. Het kampioenschap wordt gevierd na de laatste competitiewedstrijd op 15 juni (10.00 uur).

LDODK/Rinsma Modeplein F2
Nog een koploper. De F2 heeft 8 uit 4. Oerterp/VKC F1 volgt op 2 punten achterstand met nog 2 wedstrijden te spelen. Beide ploegen ontmoeten elkaar zaterdag (10.00 uur) in Gorredijk. Een overwinning is voldoende voor de titel. In Oerterp werd het eerder 9-5 voor LDODK.

LDODK/Rinsma Modeplein F3
Ook de F3 is nog in de race voor de titel. KIOS F1 en Heerenveen F2 leiden met 6 uit 4, LDODK volgt met 4 uit 4. In de laatste competitieronde speelt KIOS tegen Heerenveen en zaterdag (9.00 uur) gaat LDODK naar Heerenveen. In theorie kan het allemaal nog.

Deel dit artikel op: