Vrijdag: de derby in Nijeveen

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de laatste wedstrijd van de eerste helft van de Korfbal League gaat LDODK/Rinsma Modeplein vrijdag (20.30 uur) op bezoek bij DOS’46/VDK Groep in Nijeveen. Altijd een bijzondere ontmoeting.

En dat is ook zeker dit jaar het geval. Door de uitslagen van de afgelopen weken zijn de ploegen aan de kop van de ranglijst lekker bij elkaar gekropen. De verschillen zijn weer teruggebracht tot enkele puntjes.

LDODK staat nog steeds mede aan kop van de ranglijst, ook na de twee recente nederlagen tegen KZ en PKC. Maar PKC en KZ staan nu op een gelijk aantal punten. DVO volgt op één puntje en DOS’46, Blauw-Wit en Fortuna volgen op vier punten.

Na een flitsend begin en een sterk einde van de wedstrijd, liet LDODK zaterdagavond toch de punten aan PKC. In de tussenfase had de ploeg uit Papendrecht voldoende voorsprong opgebouwd. Voor LDODK was het de tweede nederlaag op rij, voor PKC een herstel na de onverwachte nederlaag tegen DOS’46, een week eerder.

De ploeg uit Nijeveen, waar Henk Jan Mulder en Friso Boode onlangs bijtekenden, boekt dit seizoen wisselende resultaten. Een mooi gelijkspel thuis tegen DVO en een fraaie overwinning uit bij PKC werd afgelopen weekend gevolgd door een nederlaag bij Blauw-Wit. In Amsterdam werd het 23-19. Daardoor is DOS’46 voorlopig aangewezen op de strijd om de vierde plek. Maar we zijn nog niet eens halverwege, dus er is nog veel mogelijk.

De onderlinge confrontatie tussen DOS’46 en LDODK is voor de noordelijke korfballiefhebber altijd iets speciaals. Voor de spelers is er altijd een extra stukje motivatie om deze pot te winnen.

En de wedstrijd wordt op vrijdagavond gespeeld. Een bewuste keuze van beide ploegen om extra publiek naar de sporthal te krijgen. Op naar een mooi korfbalgevecht.

Update 19 januari: DOS’46 – LDODK is inmiddels uitverkocht.

Foto: Jacob Heres/Picturespot.nl

Deel dit artikel op: