Van de voorzitter: teleurstelling en trots

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met de selectie hebben we een teleurstellend zaalseizoen achter de rug. De gehoopte en verwachte play-offs zaten er dit jaar helaas niet in. Maar van verlies en teleurstellingen kun je alleen maar sterker worden, laten we ons daar aan vasthouden.

We namen vroegtijdig afscheid van Erik. Natuurlijk erg vervelend, maar helaas noodzakelijk. Desondanks kunnen we terugkijken op een mooie tijd. De samenwerking was goed en samen met Erik heeft LDODK een flinke stap gezet. Daar wil ik hem voor bedanken!

Het was ook een moeilijk seizoen als we naar de bezetting van de dames kijken. De manier waarop ons derde, junioren en de B-aspiranten dat hebben opgevangen verdient een dikke pluim. We willen niet nogmaals zo’n jaar meemaken en zijn dan ook blij met de komst van een aantal dames van buiten de vereniging. Noodzakelijk omdat we op dit moment gewoonweg te weinig dames hebben. Natuurlijk kijken we naar talentvolle spelers die op de lange termijn mogelijk kunnen doordringen tot het eerste team.

Ondanks alles wist het derde zich te handhaven en promoveren de A’s en de B’s keurig naar de hoofdklasse. Een enorme knappe prestatie van staf en spelers en zeker hulde voor de dames die bijna elke week twee wedstrijden speelden. De beide promoties betekent dat we volgend seizoen in alle leeftijdscategorieën hoofdklasse spelen. Daar mogen we als club trots op zijn!

Ook bij de overige jeugdteams waren goede prestaties. De D1 werd kampioen in de hoofdklasse en plaatste zich daarmee voor het NK. Ook de B2, E5, E3 en E1 werden kampioen. Ze werden toegejuicht tijdens de laatste thuiswedstrijd van het eerste. Een aantal andere teams haalden de titel net niet of waren ingedeeld in een zware poule. Maar over de hele linie heb ik een enorme vooruitgang gezien bij alle teams. Grote dank aan alle vrijwilligers die elke week de training en coaching verzorgen en de kinderen per week beter maken en plezier laten beleven tijdens het korfbal.

Op 12 april en 17 mei probeert de selectie zoveel mogelijk ouders en spelers te bellen. Om ze te bedanken voor het afgelopen jaar en om te vragen of ze volgend jaar (opnieuw) een vrijwilligersfunctie willen vervullen. Zo hopen aan de start van het nieuwe seizoen alle functies te hebben ingevuld.

Marjolijn en Dick hebben de afgelopen weken hard gewerkt om een G-team op te zetten, inmiddels zijn er al acht spelers die elke week trainen dankzij vrijwilligers met de juiste begeleiding trainen. Ik heb al een paar keer gekeken en er wordt al goed gekorfbald. We hopen dat het enthousiasme blijft zodat we in het nieuwe seizoen een volwaardig team hebben.

Nu weer naar buiten. Het was nog wat koud en nat, maar ik hoorde bijna niemand klagen. Veel plezier allemaal in het laatste deel van het seizoen, hopelijk met mooi weer en veel mooie wedstrijden waar plezier boven alles gaat!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: