Vooruitblik op kruisfinale tegen PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

“We gaan er voor.” Friso Boode is duidelijk over zijn ambities voor de kruisfinale in de Ereklasse, zaterdag tegen PKC. “We hebben de laatste wedstrijden misschien niet super gespeeld, maar we zijn maar twee wedstrijden verwijderd van een nationale titel. Dat moeten we ook beseffen.”

De selectie van LDODK nam na de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen Blauw Wit een weekje vrij. Zondag volgde een selectie-uitje en pas deze week is volop getraind op weg naar de kruisfinale. “We staan er goed op, met uitzonder natuurlijk van de geblesseerde Erwin en Diana.”

Voorop
Tegen Blauw Wit was het er op of er onder voor LDODK. Alleen winst telde. Friso ging zoals vaker voorop in de strijd. Op halve kracht spelen, kan en wil hij niet. “Ik vind het heel leuk om strijd te leveren. We zijn het ook verplicht tegenover de club en de supporters. Als je in de zaal met z’n allen in de schijnwerpers wilt staan, moet je dat op het veld ook doen. Dat de overgang van de zaal naar het veld voor sommigen zo groot was, snap ik niet helemaal.”

Veld belangrijk
Friso gaat ook niet mee in de minderwaardige benadering van de veldcompetitie zoals bijna gemeengoed lijkt te zijn in korfballand. “Hoe vaker we dat roepen, hoe minder het wordt. De veldcompetitie bij het korfbal is heel belangrijk voor het verenigingsleven. Dan worden meerdere wedstrijden tegelijk gespeeld en is het korfbalveld een echte ontmoetingsplek. Maar ik zie ook wel in dat het bij windkracht 7 moeilijk is om topkorfbal te spelen.”

Geen gelopen race
De kruisfinale uit bij PKC is volgens Boode geen gelopen race. “PKC is favoriet, dat is duidelijk. Maar het gaat maar om één wedstrijd en er is geen schotklok. Als we een hoog schotpercentage weten te halen en we slaan een gaatje, dan is het niet onmogelijk. Goed schieten wordt voor ons zaterdag heel belangrijk.”
De wedstrijd PKC-LDODK begint zaterdagmiddag om 15.30 uur. De wedstrijd is onder andere te volgen via de livestream van PKC.

Verkeershinder
Vanuit PKC komt het bericht dat atletiekvereniging Passaat zaterdag een grote lenteloop organiseert. Daardoor is er veel verkeershinder bij het PKC-complex. Dichtbij parkeren wordt lastig. Bezoekers moeten rekening houden met enkele honderden meter lopen. In de nabij gelegen wijk Oostpolder is volop parkeergelegenheid.

Deel dit artikel op: