Voorbeschouwing: LDODK – DSC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dat was afgelopen weekend even een streep door de rekening. LDODK/Rinsma Fashion verloor onverwacht de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, thuis tegen DVO/Accountor. De goede serie vanaf de start van de competitie werd dus onderbroken. Die kans was er natuurlijk. Het verschil tussen de ploegen is niet zo groot dan de stand op de ranglijst altijd doet vermoeden. Wil je mee blijven draaien, dan moet je alle weken top zijn. En dat was LDODK zaterdagavond niet, DVO was de terechte winnaar.

Aan de andere kant: het was niet de eerste keer dat het kerstreces niet goed werd verwerkt en het was ook niet de eerste keer dat DVO de punten meenam uit Gorredijk. Die waarschuwingen vooraf waren er ook. Maar er is nog geen man overboord. Er zijn nog maar zeven wedstrijden gespeeld en LDODK staat nog steeds (gedeeld) tweede in de competitie. 

Zondag is er thuis al weer kans de uitglijder van vorige week te herstellen. Tegenstander DSC debuteert dit jaar in de Korfbal League en verzamelde tot nu toe vier punten uit zeven wedstrijden. Er werd uit gewonnen bij AW/DTV, thuis gelijk gespeeld tegen KZ en uit gelijk gespeeld bij DOS’46. Kortom een debutant die laat zien dat ze niet bij voorbaat gedoemd is de Korfbal League na een jaar al weer te moeten verlaten. DSC maakt dit weekend voor het eerst haar opwachting in de soms kolkende Kortezwaag-arena.

LDODK moet het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Friso Boode, die afgelopen weekend tegen het einde van de wedstrijd een gele kaart kreeg.

Deel dit artikel op: