Vooraf: TOP – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Er zijn nog vier ronden te gaan in de reguliere Korfbal League. Voor LDODK/Rinsma Modeplein, de nummer drie op de ranglijst, staan er twee topwedstrijden op het programma. Zaterdag uit bij koploper TOP/SolarCompleet, een week later komt nummer twee PKC/SWK Groep naar Gorredijk.

De onderlinge verschillen op de ranglijst tussen de drie ploegen zijn niet groot. TOP heeft twee punten meer dan PKC en het gat met LDODK is drie punten. Dat kan over ruim twee weken, na de onderlinge duels, dus helemaal anders zijn. TOP en PKC spelen over twee weken ook nog tegen elkaar.

In die slotfase van de competitie zijn de ploegen waarschijnlijk al zeker van de play-offs. Het gat tussen de top drie en de nummer vier (KZ) en nummer vijf (Fortuna) is al redelijk groot: vijf en zes punten. Maar de daadwerkelijke eindklassering bepaalt ook het programma in de play-offs en dat kan ook belangrijk zijn.

LDODK stond er in de Korfbal League nog nooit zo goed voor als nu. De eerste keer dat LDODK de play-offs haalde, twee seizoenen geleden, gebeurde dat echt pas op het einde van de competitie. Nu ziet de ranglijst vier rondes voor het einde er al een stuk florissanter uit. Bovendien groeit het vertrouwen dat de ploeg van Henk Jan Mulder van iedere ploeg kan winnen. Dit jaar is er nog niet verloren. Dat ook de uitwedstrijd bij KZ, altijd lastige tactische duels, vorige week werd gewonnen was een nieuwe opsteker. En dat zonder het vrouwelijke doelpuntenkanon Marjolijn Kroon, die ziek aan de kant bleef.

TOP heeft ook al weer acht wedstrijden op rij gewonnen. Het laatste puntverlies was in speelronde 6, en dat was in Gorredijk tegen LDODK. Een wedstrijd waarin LDODK lang de bovenliggende partij was, maar waarin TOP sterk terug kwam. De Sassenheimers hadden ook gewonnen, ware het niet dat Nick Pikaar in de laatste seconden een strafworp miste en de eindstand 24-24 werd.

Alle ingrediënten voor een prachtige pot korfbal zijn aanwezig. Het is nu aan de beide ploegen om de verwachtingen zaterdagavond waar te maken.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: