Vooraf: PKC-LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Na een roerige week speelt LDODK/Rinsma Modeplein vrijdagavond (20:30 uur) de belangrijke uitwedstrijd bij koploper PKC. In de race voor de play-offs zijn punten belangrijk, misschien wel noodzakelijk.

De overwinning van LDODK vorige week op KCC was eenvoudig en ruim, maar de wedstrijd kreeg voor LDODK nog een staartje. Op maandag volgde het bericht dat LDODK en trainer/coach Erik Wolsink per direct afscheid van elkaar hebben genomen. Henk Jan Mulder is vanaf nu de eindverantwoordelijke.

Er staat nog veel op het spel in de twee resterende competitiewedstrijden. Voordat in het laatste weekend een thuiswedstrijd tegen DOS’46 op het programma staat, speelt LDODK komend weekend eerst tegen PKC. In verband met een rechtstreekse tv-uitzending bij Ziggo Sport wordt de wedstrijd al op vrijdagavond gespeeld.

De strijd om de vierde plek en dus een plek in de play-offs, gaat tussen LDODK en Fortuna. Het verschil is nu één punt in het voordeel van Fortuna. De ploeg uit Delft heeft ook nog twee pittige duels te gaan. Eerst zondag tegen nummer drie Blauw Wit en een week later tegen koploper PKC.

Er zijn veel scenario’s mogelijk. Wanneer Fortuna beide wedstrijden verliest kan LDODK al aan een punt tegen DOS’46 genoeg hebben om toch nog vierde te worden. Maar wanneer LDODK beide wedstrijden wint en Fortuna doet hetzelfde, dan kan LDODK alsnog met lege handen staan.

Grote vraag is natuurlijk wat het effect van het vertrek van Wolsink op de groep is. De ploeg zal er vol voor moeten gaan om in Papendrecht punten te pakken. Dat lukt weinig ploegen. LDODK heeft eerder in Gorredijk laten zien tegen PKC mee te kunnen, in Gorredijk werd het een gelijkspel.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: