Vooraf: PKC-LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Twee punten scheiden PKC/SWKGroep en LDODK/Rinsma Modeplein op de ranglijst van de Korfbal League voorafgaande aan hun ontmoeting zaterdagmiddag (15:30 uur) in Papendrecht.

PKC is na zes wedstrijden niet meer ongeslagen, dat is trouwens al geen enkele ploeg meer in de Korfbal League van dit seizoen. De Papendrechters, op voorhand altijd een kanshebber op de titel, verloren hun tweede duel van Fortuna. Daarna volgden overwinningen tegen DOS ’46, DVO, DeetosSnel en KCC, de ploegen uit het rechterrijtje. De overwinning bij KCC vorige week kwam maar moeizaam tot stand, 19-22, waar de weken daarvoor TOP (42x) en LDODK (38x) fors meer wisten te scoren.

Of dit een teken aan de wand is, moet zaterdag blijken. Voor PKC is de ontmoeting met LDODK na de seizoenopening ook weer de eerste krachtmeting met een kandidaat voor de play-offs.

LDODK heeft twee thrillers achter de rug. Twee keer een 24-24 uitslag tegen respectievelijk KZ en TOP. Spanning tot in de laatste seconden, genieten voor de korfballiefhebbers. De eerste helft vorig week tegen TOP was bijna subliem. Nagenoeg alles klopte. Zoals Friso Boode na afloop zei: “Het laat zien dat wij het iedereen heel moeilijk kunnen maken.” Maar de hal in Gorredijk is een ander ambiance dan de PKC-hal. Kan LDODK ook in een uitwedstrijd zo’n eerste helft op het veld leggen?

Tot nu toe kwam LDODK wel eens dichtbij, maar werd bij PKC nooit gewonnen. De enige overwinning die LDODK in deze hal boekte was de hoofdklassefinale die zorgde voor een entree in het korfbalwalhalla.

Is het gat tussen LDODK en PKC aan het einde van de zaterdagmiddag verdwenen, gelijk of vier punten geworden? U kunt het onder ander volgen via de streams van PKC en Omrop Fryslân op ldodk.nl/live.

Ons Instagram-kanaal is morgen in handen van Femke Faber. Heb jij een vraag voor Femke, of anderen uit de LDODK-selectie? Stel hem in de Stories van @ldodk_rinsmamodeplein.

https://www.instagram.com/p/BrqKsvWHXIk/

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: