Vooraf: LDODK – PKC

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dat hadden we ons even anders voorgesteld vorige week in Papendrecht. In de eerste play-offwedstrijd was PKC/SWKGroep heer en meester over LDODK/Rinsma Modeplein: 29-21. Het komt nu aan op het tweede duel van ’the best of three’.

🎫 De deuren openen zaterdag om 18:30 uur

De wedstrijd in Papendrecht was veel te snel gespeeld. Er is de afgelopen dagen al veel over gezegd en geschreven. LDODK begon niet goed, PKC begon heel sterk. En zo stond het halverwege de wedstrijd al 20-8. Tot schrik van de ploeg van Henk Jan Mulder en Jan Jouke Flokstra en tot grote teleurstelling van de bijna tweehonderd meegereisde supporters.

Is het dan al gespeeld? Niet wat LDODK betreft. Er is hoop in Gorredijk en Terwispel. De tweede helft was een stuk beter dan de eerste. LDODK liet bij vlagen weer het sterke spel zien van eerder dit seizoen, ook al mocht PKC ook nu weer te vaak te makkelijk scoren. De uitslag na rust was ook in het voordeel van LDODK: 9-13. En tijdens de reguliere competitie eindigde LDODK-PKC in 26-26. Dat was in een andere fase van de competitie, maar toch. Iedere wedstrijd begint weer op 0-0. En PKC heeft het in Gorredijk altijd moeilijker tegen LDODK dan in Papendrecht, zo leert de geschiedenis.

Het zal aan de ambiance niet liggen. Sporthal Kortezwaag is zaterdag met circa 1.300 korfballiefhebbers tot de nok toe gevuld.

Wint LDODK, dan bepaalt een beslissende derde wedstrijd op dinsdag 9 april (20.30 uur) in Papendrecht wie zich plaatst voor de finale in de Ziggo Dome.

Eerder deze week was Erwin Zwart te gast bij Sport Noord Café. De aflevering kun je hieronder terugkijken.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: