Vooraf: LDODK – KZ

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen is KZ/Thermo4U te gast in Gorredijk. Een heerlijk affiche voor een zondagmiddag in Sportcentrum Kortezwaag.

LDODK/Rinsma Modeplein tankte vorige week zaterdag in Capelle aan den IJssel zelfvertrouwen door een overtuigende 38-21 overwinning op KCC. Het werd een heel andere wedstrijd dan een week eerder in de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel toen LDODK de overwinning maar net wist veilig te stellen.

Het begint allemaal wat soepeler te lopen in het team van Henk Jan Mulder. Maar de echte testcase komt nog. LDODK is nu een van de vijf ploegen bovenaan de ranglijst met 6 punten uit 4 wedstrijden. Er is al geen team meer ongeslagen. Alle drie overwinningen boekte LDODK echter tegen ploegen die naar alle verwachting tot de onderste regionen van de ranglijst zijn veroordeeld: DeetosSnel, KCC en DVO.

Na de verloren seizoenopening tegen DOS ’46 wacht LDODK de komende drie weken weer drie tegenstanders van formaat. Voor het einde van het jaar nog TOP en PKC, vandaag eerst nog KZ. De ploeg uit Koog aan de Zaan boekte in de competitie tot nu toe twee overwinningen, tegen DeetosSnel (28-14) en KCC (27-21). De wedstrijden bij Blauw Wit (26-21) en thuis tegen Fortuna (14-19) gingen verloren. Met vier punten staat KZ direct achter de kopgroep.

De komende weken zal de eerste schifting op de ranglijst duidelijk worden. Net voor de kerst is met 7 van de 18 wedstrijden ruim een derde van de competitie gespeeld.

Deel dit artikel op: