Vooraf: LDODK – KCC

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein opent zaterdagavond (19.00 uur) thuis in Gorredijk een nieuw seizoen Ereklasse. Tegenstander is KCC/SO natural.

Een nieuw seizoen, een nieuwe start. LDODK speelt dit veldseizoen in de Ereklasse A, met als tegenstanders AW/DTV, Blauw-Wit, Fortuna, PKC en KCC.

Net zoals in voorgaande jaren worden er in de Ereklasse voor de zaal vier wedstrijden gespeeld. Na de openingswedstrijd tegen KCC speelt LDODK uit bij AW/DTV (14-9), thuis tegen PKC (21-9), thuis tegen Fortuna (29-9) en uit bij Blauw-Wit (6-10). Na de Korfbal League volgen dan de vijf resterende wedstrijden.

LDODK eindigde voor de zomer de competitie in de finale om de landelijke veldtitel, voor de tweede keer in drie seizoenen. Wat een hoogtepunt moest worden, eindigde voor alles en iedereen bij LDODK in een fikse teleurstelling. Een kans op de eerste landstitel ging opnieuw verloren. Maar met een plek in de play-offs in de Korfbal League, een finaleplek op het veld en een enorme ontwikkeling in het team, kan onmogelijk van een slecht seizoen worden gesproken.

Het mooie aan teamsport, op welk niveau ook, is dat aan het begin van de competitie iedereen weer op nul punten begint. Er is weer van alles mogelijk. Het is tot dit moment voor de buitenwereld nog onbekend welke acht spelers coach Henk Jan Mulder zaterdagavond laat starten.

Voor de korfbalsupporters is er ongetwijfeld weer veel te beleven. Wij zien u graag op Sportpark Kortezwaag. En op deze site en de social media houden wij u weer op de hoogte, zoals u van ons gewend bent.

Foto: Jurjen Smid

Deel dit artikel op: