Vooraf: LDODK – DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

Zaterdagavond (20.00 uur) de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. We gingen er lang van uit dat er na vandaag nog een toetje op het menu zou staan, maar dat zit er helaas niet meer in. 

Dat was een bittere pil vorig weekend: LDODK uitgeschakeld voor de play-offs. En ook nog eens het uitvallen van Erwin Zwart met een op het oog serieuze blessure.

De ambities voor dit seizoen waren hoog, nadat vorig seizoen zowel de play-offs in de zaal als de finale op het veld waren gehaald. Maar de stukjes van de puzzel vielen dit seizoen niet op het juiste moment op hun plek. En dus valt LDODK buiten de top-4. Dat doet pijn, het is zonde, maar dat is ook sport. En het laatste stapje naar de absolute top is een hele moeilijke.

LDODK sluit het seizoen af tegen DOS’46, de derby van het noorden. Er mag dan wel niets meer op het spel staan met het oog op de ranglijst, er is ook nog zoiets als eer. LDODK liet het eerder dit seizoen in Nijeveen compleet liggen, het leverde DOS’46 een meer dan terechte winst op. Maar het team zal ongetwijfeld in de eigen hal het trouwe publiek vast nog willen trakteren op een fraai slot van de competitie. De druk is er van af, er kan vrijuit gekorfbald worden.

Heb jij al gedoneerd t.b.v. Jantje Beton? Nee? Dat kan t/m 2 april ook online!

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: