Vooraf: LDODK-DOS’46

Terug naar het nieuwsoverzicht

De wedstrijden tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 zijn altijd speciaal. Komende zaterdag (25 mei; 19.00 uur) staat het kampioenschap in de Ereklasse A op het spel.

LDODK en DOS’46 begonnen het tweede deel van de veldcompetitie als gezamenlijke koploper in de Ereklasse A. Inmiddels in het gat tussen beide ploegen drie punten. LDODK won alle vier wedstrijden (Fortuna, Tempo, AW/DTV en Blauw Wit). Maar DOS’46 verloor van Fortuna en kwam afgelopen weekend thuis tegen AW/DTV niet verder dan een gelijkspel.

LDODK is door puntverlies van andere ploegen al twee weken zeker van een plekje in de play-offs om de nationale veldtitel. De vraag is nu alleen nog: eindigt LDODK de reguliere competitie als kampioen of als nummer twee?

De voorkeur van de ploeg is wel duidelijk: als kampioen. Wie als nummer één eindigt heeft namelijk het thuisvoordeel in de play-offs. In tegenstelling tot in de zaal bestaan de play-offs op het veld namelijk slechts uit één enkele wedstrijd, op het veld van de kampioenen. LDODK heeft zaterdag aan een gelijkspel genoeg om de titel binnen te halen. Na komend weekend rest namelijk nog maar één competitieronde, LDODK speelt dan uit bij Fortuna.

DOS’46 verloor afgelopen weekend weliswaar een punt, maar doordat LDODK won bij Blauw Wit is de ploeg uit Nijeveen zeker van de tweede plek en dus van de play-offs. De eerste plek is in theorie ook nog mogelijk, maar dan moet DOS’46 de laatste twee wedstrijden winnen, waaronder dus het duel zaterdag bij LDODK. Bovendien moet LDODK dan de laatste wedstrijd bij Fortuna verliezen. DOS’46 speelt in de laatste competitieronde thuis tegen Blauw Wit.

In de Ereklasse B is het aan kop van de ranglijst nog spannend. Het is nog onduidelijk welke twee ploegen zich daar voor de play-offs plaatsen. TOP (13 punten) en PKC (12 punten) hebben op dit moment de beste papieren, maar DVO (9 punten) is nog niet uitgeschakeld. TOP en PKC spelen zaterdag (15.30 uur) in Sassenheim tegen elkaar en in het laatste weekend staat DVO-TOP nog op het programma.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

 

Deel dit artikel op: