Vooraf: LDODK – DeetosSnel

Terug naar het nieuwsoverzicht

De ranglijst laat na twee speelronden nog weinig tekening zien. Fortuna heeft vier punten, DVO nog nul en de andere acht ploegen staan allemaal op twee punten. Dat geldt dus ook voor LDODK en Deetos die elkaar zaterdag ontmoeten in Gorredijk.

DeetesSnel is na zes jaar afwezigheid weer terug in de Cashback World Korfbal League. In de eerste wedstrijd verloren ze afgetekend van KZ (28-14), maar vorige week was er de winst tegen KCC (17-15). Een krappe marge en de doelpunten waren duur, maar de ploeg uit Dordrecht stond nagenoeg de hele wedstrijd voor.

LDODK boekte vorige week een eenvoudige overwinning bij DVO: 27-31. Niet ver in de tweede helft stond er zelfs een marge van elf doelpunten verschil op het bord. Daarna liet LDODK de teugels enigszins varen. Maar er waren mooie doelpunten bij, de rebound stond weer lekker en LDODK tankte weer wat zelfvertrouwen na die pijnlijke nederlaag tegen DOS ’46 in het openingsweekend.

Als LDODK echt mee wil doen om de bovenste plaatsen dan is winst op Deetos een moetje. Maar zoals als Henk Jan Mulder voor de competitie al zei: iedere wedstrijd is een finale.

Tweede teams

Voorafgaand aan de wedstrijd van de hoofdmachten komen de reserveteams tegen elkaar in het veld. LDODK 2 beleeft een bijzondere start van het seizoen. Zowel tegen DOS ’46 als DVO werd gewonnen. Vier punten uit twee wedstrijden, dat zat er de afgelopen seizoenen nooit in. Het zegt iets over de brede selectie van dit seizoen. DeetosSnel 2 won vorige week overtuigend van KCC (29-15) en een week eerder in het verloren duel tegen KZ was het verschil niet groot: 18-14.

Deel dit artikel op: