Vooraf: Fortuna – LDODK

Voor de laatste ronde in de eerste helft van de competitie reist LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag naar Delft voor het duel (15.30 uur) tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek.

Het is zondag het duel tussen de nummer 1 en de nummer 4 van de ranglijst. PKC heeft net zoveel verliespunten als Fortuna, maar moet de wedstrijd tegen TOP nog inhalen. De ploeg uit Delft doet het goed. Met uitzondering van een verlies bij Blauw-Wit in speelronde drie werden alle wedstrijden gewonnen.

Wie de cijfers op de ranglijst tussen LDODK en Fortuna vergelijkt, ziet een paar opvallende verschillen. Fortuna heeft als koploper tot nu toe slechts 172 doelpunten gemaakt. LDODK zet daar in evenveel wedstrijden 218 doelpunten tegenover en is daarmee op dit moment de meest scorende ploeg. Maar datzelfde verschil is er ook in het aantal tegendoelpunten. LDODK kreeg 201 doelpunten om de oren, terwijl Fortuna slechts 151 tegentreffers boekte.

Fortuna heeft het dus zeker verdedigend goed voor elkaar dit seizoen. Alleen PKC (150) en TOP (141) hebben minder tegentreffers.

LDODK boekte zondag een dikke overwinning (30-20) op naaste concurrent Blauw-Wit. Een belangrijke overwinning in de strijd om de play-offs en goed voor het zelfvertrouwen. De ploeg heeft zich in een bomvolle thuishal weer eens goed laten zien. De rust was geen breekpunt, maar LDODK bouwde de voorsprong in de tweede helft goed uit en hield de Amsterdammers verdedigend goed in de tang. Aan het eind van het duel was het onderlinge verschil op de ranglijst niet opgelopen tot vier punten, maar helemaal weggepoetst. Dat moest en dat gebeurde. KZ volgt LDODK en Blauw-Wit in de strijd om plek 4 nu op één punt.

In dit laatste weekend van de eerste competitiehelft spelen de ploegen boven in de ranglijst tegen elkaar. Fortuna tegen LDODK (1 tegen 4), PKC tegen KZ (2 tegen 6) en Blauw-Wit tegen TOP (3 tegen 5). Het kan allemaal in elkaar kruipen, maar ploegen kunnen ook afstand nemen of oplopen. Zondag aan het einde van de middag weten we meer.