Vooraf: DOS’46 – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat was het een mooie zondagmiddag in Delft. In de slotseconden sleepte LDODK/Rinsma Modeplein een overwinning tegen koploper Fortuna uit het vuur. Met een geweldige ontlading van de spelersgroep en de 150 meegereisde supporters tot gevolg. Het kan komend weekend nog mooier worden.

Zaterdagavond (20.00 uur) speelt LDODK in Nijeveen tegen DOS’46, de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. De noordelijke clash, waarvoor de beide supportersgroepen zich al volop aan het voorbereiden zijn. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd het in Gorredijk 27-33, een dik verdiende overwinning voor de Drenten.

Er is dus iets goed te maken voor de ploeg van Henk Jan Mulder. Wedstrijden tussen DOS’46 en LDODK hebben altijd iets speciaals, maar het lijkt er wel eens op dat de spelers uit Nijeveen vaak net iets gretiger zijn dan de ploeg uit Terwispel en Gorredijk.

Maar met de fraaie resultaten van de afgelopen weekenden zal dat ongetwijfeld komende zaterdag anders zijn. Dankzij twee overwinningen op Blauw Wit en Fortuna doet LDODK weer volop mee om de bovenste vier Play-off plaatsen. Met 12 punten op plek 4 staat LDODK maar drie punten achter de koploper. Dankzij de midweekse overwinning van TOP op PKC is de top mooi in elkaar geschoven.

LDODK wil nu bijblijven en dan moet je zaterdag in Nijeveen gewoon winnen, ook al is dat natuurlijk niet eenvoudig. DOS’46 heeft acht punten, vier minder dan LDODK. Ook de Drenten zitten in een mooie flow met drie overwinningen op rij, tegen de drie laagst geklasseerde ploegen op de ranglijst.

Twee ploegen die beide in de winning mood zijn, dat moet wel een prachtige wedstrijd opleveren.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: