Vooraf: De Derby

Vorig seizoen was het de opening van de competitie, nu komt DOS’46 in competitieronde vier naar Gorredijk. Zaterdagavond (20.00 uur) is het de derby van het noorden in Sportcentrum Kortezwaag: LDODK – DOS’46.

Aan de derby op Friese bodem van vorig jaar bewaart LDODK niet al te beste herinneringen. De ploeg uit Nijeveen kwam tot in de tenen gemotiveerd naar Gorredijk en LDODK kon daar te weinig tegenover zetten. De Drenten wonnen dan ook meer dan terecht. Dat moet dit jaar natuurlijk anders.

LDODK begint als koploper aan de wedstrijd. De uitwedstrijd bij DVO was afgelopen zaterdag niet de hobbel die het jaren was. In de loop van de tweede helft was het verschil op een gegeven moment tien doelpunten in LDODK-voordeel. In de laatste tien minuten wist DVO op papier het verschil nog te beperken tot uiteindelijk zes punten: 23-29. Met drie overwinningen op is LDODK nog de enige ploeg zonder puntverlies.

Bij DOS’46 is de start wat stroever, al waren de tegenstanders misschien ook wat pittiger.  De openingswedstrijd tegen Groen Geel werd eenvoudig gewonnen, de tweede wedstrijd leverde veel discussie op vanwege de gelijkmaker van Blauw Wit in de allerlaatste seconden. En afgelopen weekend bleef DOS lang bij, thuis tegen TOP. In het laatste kwartier stelden de Sassenheimers toch overtuigend de overwinning zeker: 16-22.

Wat er in de drie eerste rondes ook is gebeurd, LDODK-DOS’46 blijft een speciaal affiche. Zeker met de thuisnederlaag van vorig seizoen en de verloren finale op het veld in het achterhoofd. Dat belooft wat.

Culivents

Rondom de wedstrijd zijn in de kantine diverse burgers en andere dingen te koop.