Vooraf: Blauw-Wit – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Iedere week een finale. In die fase van de het seizoen Korfbal League zijn we terechtgekomen. Met dit weekend (zondag; 16.00 uur) voor LDODK/Rinsma Modeplein een belangrijke uitwedstrijd bij Blauw-Wit.

De strijd om de vierde plaats op ranglijst, en dus deelname aan de play-offs, is spannend. Het is de plek die LDODK nu inneemt. De achterstand op nummer drie Blauw-Wit is drie punten. En dat is best al wel een gaatje. Zeker nu de beide ploegen elkaar dit weekend treffen. Winnen de Amsterdammers dan is het gat al vijf punten, met dan nog maar drie wedstrijden te gaan. Zover wil de ploeg van Erik Wolsink het niet laten komen.

Zeker niet omdat verlies in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk ook het verlies van de vierde plaats inhoudt. Nummer vijf Fortuna heeft namelijk maar een puntje achterstand en speelt zaterdag bij het laag geklasseerde DVO. De wedstrijd in Bennekom is voor de Delftenaren echter op voorhand geen appeltje-eitje. Vraag dat maar aan Blauw-Wit dat twee weken geleden nog bij DVO verloor. Voordeel voor LDODK is wel dat ze de uitslag van DVO-Fortuna al kennen voordat het eerste fluitsignaal klinkt.

Tegenstander Blauw-Wit won vorige week eenvoudig van degradant Avanti (30-12), een herstel van het verlies een week eerder tegen DVO. Maar Blauw-Wit won een paar weken geleden ook van TOP. Eerder dit seizoen in Gorredijk werd het 29-23, een duidelijke overwinning voor LDODK. Maar dat was wel in een andere fase van de competitie.

Het is te hopen dat bij LDODK dit weekend alles goed staat en alles goed valt. Dan kan de ploeg iedereen aan. Dat bleek thuis tegen PKC, maar ook vorige week thuis tegen TOP. Afgelopen weekend werd dan wel verloren, maar iedereen was het er over eens dat het niet nodig was geweest. Maar het is dit seizoen duidelijk dat een LDODK in slechte doen ook door (bijna) iedereen te verslaan is.

Het geloof dat het zondag in Amsterdam kan lukken is echter groot, bleek vorige week na de wedstrijd tegen TOP al. De wedstrijden tussen LDODK en Blauw-Wit waren de afgelopen seizoenen in ieder geval altijd wedstrijden die voor de korfballiefhebber het bekijken meer dan waard waren. En iedereen kan meekijken, de wedstrijd wordt zondag op NPO1 helemaal live uitgezonden door Studio Sport.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: