Vooraf: Blauw-Wit – LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

De eerste buit is binnen. LDODK/Rinsma Modeplein plaatste zich vorige week voor de play-offs in de Korfbal League, over twee weken volgt de eerste wedstrijd. Het is nu zaak om de vorm verder aan te scherpen. Te beginnen in het competitieduel bij Blauw-Wit, komende zondag.

Het gelijkspel tegen PKC was vorige week zaterdag spectaculair. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst bleef daardoor drie punten. Blijft het zoals het is, dan spelen LDODK en PKC ook in de play-offs tegen elkaar. De nummer twee speelt als eerste thuis.

In theorie kunnen beide ploegen ook nog stuivertje wisselen. Verliest PKC dit weekend tegen koploper TOP en wint LDODK in Amsterdam, dan is het verschil nog maar één puntje. Maar wil LDODK als tweede eindigen, dan moet het zelf ook de laatste wedstrijd tegen Fortuna winnen en moet PKC ook het laatste duel bij KZ verliezen.

De kans is dus groot dat LDODK derde blijft en PKC tweede. Tenzij Fortuna, de huidige nummer vier op de ranglijst nog langszij kan komen. Het verschil tussen LDODK en Fortuna is drie punten en beide ploegen ontmoeten elkaar in de laatste speelronde in Gorredijk. LDODK heeft dus alles nog in eigen hand om derde te blijven. Tenzij het liever vierde wil worden om in de play-offs tegen TOP uit te komen. Het worden nog leuke weken. In het thuisduel won LDODK het onderlinge duel met 30-20.

Van dit duel is geen livestream beschikbaar. Indien de internetverbinding het toelaat gaan wij proberen delen van de wedstrijd uit te zenden via ons Instagram-kanaal.

LDODK 2

Er staat in Amsterdam nog een bijzondere wedstrijd op het programma. De beide tweede teams strijden mee in de top van de ranglijst in de Reserve Korfbal League. Blauw-Wit als koploper met nu 26 punten, LDODK staat vierde met 22 punten. Het kan dus zo maar zijn dat deze beide ploegen elkaar ook tegenkomen in de play-offs in deze klasse. Blauw-Wit 2 verloor dit seizoen twee keer, waaronder de wedstrijd in Gorredijk tegen LDODK 2.

Foto: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: