LDODK volop aanwezig op Korfbal Challenge

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het is al jaren vaste prik dat tussen Kerst en de jaarwisseling de korfbaltop zich in het Topsportcentrum Rotterdam verzamelt voor de Korfbal Challenge. Bij de editie van 2018 waren volop LDODK-spelers aanwezig.

TeamNL Korfbal

Uiteraard waren onze internationals van de partij. Marjolijn Kroon en Erwin Zwart speelden met het Nederlands korfbalteam mee in het hoofdtoernooi. Omdat de internationals van TOP en Fortuna tijdens het toernooi met hun eigen club meespeelden, was er ook ruimte voor een aantal nieuwe gezichten binnen deze selectie. Bondscoach Wim Scholtmeijer had onder andere Diana van der Vorst aan de selectie toegevoegd.

TeamNL werd derde op het toernooi, nadat het in de wedstrijd om de derde en vierde plaats Talent Team NL met 22-19 wist te verslaan.

https://www.instagram.com/p/BsDZ8G9nLG1/

Talent TeamNL Korfbal

Julian Frieswijk, Marlou Kuiper en Eline Haan kwamen in actie bij Jong Oranje. Onder leiding van bondscoach Kees Vlietstra namen ook zij deel aan het hoofdtoernooi.

In de strijd om plaats drie met ‘grote broer’ Team NL Korfbal nam het jonge team brutaal de leiding, maar moest in de slotfase toch het onderspit delven. Uitslag: 22-19.

Noord U19

Naast het hoofdtoernooi in de avonduren, is er overdag de gebruikelijke Talenten Challenge. Een toernooi tussen de verschillende districtsteams. De noordelijke selectie onder 19 jaar kent vijf LDODK’ers: Charlotte de Jong, Rixt Bouma, Marvin Piepers, Jorn Welling en Stefan ten Hoeve.

Noord U19 eindigde het toernooi op een vijfde plaats. Na afloop van de finale – die werd gewonnen door district West – maakte bondscoach Leon Simons bekend dat hij Marvin en Charlotte heeft geselecteerd voor Oranje U19.

https://www.instagram.com/p/BsBqW20HyJY/

Noord U17

Ran Faber, Femke Faber en Esmee van Veen maken deel uit van de noordelijke selectie onder 17. Zij kenden een succesvol toernooi en plaatsten zich voor de finale. Door met 15-13 te winnen van district Oost wonnen ze toernooi.

Na afloop van de finale werd bekend dat Ran door bondscoach Barry Schep is geselecteerd voor het Nederlands korfbalteam onder 17.

https://www.instagram.com/p/Br8Q6h6HtGU/

Friesland U15

Jurjen Veenstra maakt als enige LDODK’er deel uit van de selectie van Friesland U15. Tijdens hun toernooi op vrijdag namen zij het op tegen hun leeftijdsgenoten van de districten Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Rijnland, Noord-West en Randmeren. Op een wedstrijd na (een gelijkspel) werden alle wedstrijden gewonnen, met een winst in de poule als gevolg.

Friesland U13

Op de slotdag van het toernooi kwamen Tieme Eppinga, Corne Hoogeveen, Marrit bij de Leij, Lyan Stelma, Sanne Veenstra en Noud Faber in actie. Met de Friese selectie onder de 13 jaar eindigden zij op een tweede plaats in de poule.

Meer Korfbal Challenge? Op Korfbal.nl vind je alle uitslagen, round-ups en video’s!

Foto: Nathalie Kruidenier/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: