Volgende halte: Bennekom

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nog twee speelrondes in de reguliere kampioenspoule te gaan. Met zaterdagavond (19.30 uur) DVO-LDODK/Rinsma Modeplein. Lukt het LDODK om opnieuw te winnen van DVO? 

Het was voor alles en iedereen van LDODK nog wel even een paar dagen nagenieten na dinsdag. Winnen bij DOS’46 voelt altijd goed, maar zeker nadat eerst een 8-1 achterstand werd weggewerkt. Het werd uiteindelijk 19-21.

Ook voor trainer/coach Gerald Aukes was het een bijzondere avond. “Het was mooi om te zien hoe we uiteindelijk toch de stap wisten te maken naar onze eigen sterke punten. Hoe we toch weer terugkeerden in onze taak. Hoe anderen zich wegcijferden om de dames te laten scoren. Dat nemen we allemaal mee naar dit weekend.”

Enkele weken geleden wist LDODK in Gorredijk met 23-21 te winnen van de ploeg uit Bennekom. Na een spetterend begin stond DVO op een 7-1 achterstand om daarna in de tweede helft nog terug te komen tot 18-18. Winnen van DVO kan dus. “Maar ik denk dat DVO graag wil dat het zaterdag anders gaat”, lacht Aukes. “Ik verwacht dat zij weer gaan achterverdedigen. Het is aan ons om dat op te lossen. Maar het vertrouwen dat het kan, is er. Sinds januari spelen we steeds beter en we halen daar ook steeds meer plezier uit.”

DVO staat op dit moment derde op de ranglijst met acht punten. LDODK strijdt met KZ en DOS’46 om de vierde plek. KZ en LDODK hebben beide vier punten, DOS’46 heeft er twee. KZ speelt dit weekend uit bij PKC, DOS’46 speelt thuis tegen Fortuna. Een week later, in het slotweekend, staat dan nog de kraker LDODK-DOS’46 op het programma. Tussendoor speelt DOS’46 dinsdag nog tegen KZ.

Deel dit artikel op: