Vijf teams plaatsen zich voor de kampioenspoule

Terug naar het nieuwsoverzicht

In de topcompetities bepaalt het eindresultaat van de najaarscompetitie de indeling voor de voorjaarscompetitie. De eerste twee teams van iedere in het najaar gespeelde poule plaatsen zich voor de kampioenspoules in hun klasse. Vijf teams van LDODK is dat gelukt.

LDODK/Rinsma Modeplein C1

LDODK C1 en Drachten/Van der Wiel C1 maakten zaterdag in een rechtstreeks duel uit wie de eerste plek op de eindrangschikking in hun poule veroverde. LDODK won met 5-3. Voorafgaand aan het duel waren beide ploegen al zeker van plaatsing voor de kampioenspoule. Drachten en LDODK waren duidelijk de beste ploegen in de poule. In het eerste duel in Drachten speelden 9-9 gelijk.

LDODK/Rinsma Modeplein B1

LDODK B1 behield zaterdag door een 17-10 overwinning bij Mid-Fryslân/ReduRisk B1 haar ongeslagen status. Alle zes duels werden ruim gewonnen.

LDODK/Rinsma Modeplein A2

LDODK A2 speelde ook een uitstekende najaarscompetitie. Het team stak met kop en schouders boven de tegenstander in de poule uit. Het resulteerde in 12 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van +61.

LDODK/Rinsma Modeplein 2

Het tweede seniorenteam haalde ook de maximale score van 12 punten uit 6 wedstrijden in de Reserve Ereklasse. De ploeg pakte zaterdag in Driebergen tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen 3 de zesde overwinning:

LDODK/Rinsma Modeplein 1

Ondanks het 20-19 verlies vorige week bij Mid-Fryslân/ReduRisk, eindigt ook het eerste seniorenteam op eerste plaats on poule 1 van de Ereklasse. Mid Fryslân heeft net zoveel punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van LDODK.

Alle teams en begeleiding: GEFELICITEERD!

Deel dit artikel op: