Vierde zege op rij voor LDODK

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met een 29-26 overwinning op DVO/Accountor boekte LDODK/Rinsma Modeplein zaterdagavond de vierde zege op rij, met een stevigere derde plaats op de ranglijst tot gevolg. Maar een ‘easy ride’ was het in Gorredijk allerminst. DVO bleef de hele wedstrijd in de buurt.

Het is voor LDODK zaak om de goede resultaten van de laatste weken niet te grabbel te gooien tegen de onderste drie ploegen op de ranglijst, die nu week op week tegenstander zijn voor de ploeg uit Terwispel en Gorredijk. Eerste in de rij was DVO, dat de afgelopen weken door overwinningen op KCC en DeetosSnel fiks wat lucht had genomen in de strijd om de onderste posities.

De wedstrijd leek snel beslist, nadat LDODK van 3-3 wegliep naar 11-4. Na een ietwat zoekende start, begon het in Gorredijk ineens te lopen. Met in korte tijd onder ander drie treffers van Friso Boode. Met vloeiende aanvallen, een strakke verdediging en een sterke rebound, hielden velen er rekening mee dat LDODK snel zou uitlopen naar een nog ruimere en al beslissende voorsprong. Maar dat gebeurde niet. DVO kwam sterk terug en verkleinde het gat van zeven tot een gaatje van één punt: 12-11. LDODK was ineens slordig op verkeerde momenten en maakte niet altijd de juiste keuzes.

De tweede helft ging van start op 14-12, waarna Robbe de Wit DVO direct weer dichterbij bracht: 14-13, zijn vierde goal. De Wit speelde een wedstrijd met meerdere gezichten. Aanvankelijk had hij weinig tot niets in te brengen bij Friso Boode. Daarna kwam hij los, maar werd vervolgens gewisseld en keerde later weer terug in het veld.

In het vervolg van de wedstrijd lukt het LDODK nooit om een beslissend gat te slaan. De marge werd keer op keer vier punten, maar tussendoor kwam de ploeg uit Bennekom een aantal keren terug tot op twee goals. LDODK bleef daardoor de druk voelen. De aansluitingstreffer hing in de lucht, maar het lukte DVO niet de strohalm vast te pakken. Op 28-26 gooide Erwin Zwart in de laatste minuut met zijn elfde treffer de wedstrijd in de definitief op slot. Hij scoorde niet alleen veel, ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Marjolijn Kroon deed met zes doelpunten ook haar duit in het zakje.

De winst en de andere uitslagen in de elfde speelronde brengen LDODK op een fraaie derde plek op de ranglijst. Fortuna raakt door een kansloze nederlaag bij PKC twee punten achterop. Het gat van LDODK met KZ is drie punten en met Blauw-Wit zelfs zes punten. Het gat naar boven is voor de Friezen zelfs kleiner: twee punten op PKC en drie punten op koploper TOP. LDODK ligt op dit moment dan ook helemaal op koers voor een plek in de play-offs.

Komende zaterdag gaat LDODK op bezoek bij DeetosSnel dat na een nederlaag bij KCC nu onderaan de ranglijst staat.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: