Vierde, derde of misschien nog tweede?

Terug naar het nieuwsoverzicht

LDODK/Rinsma Modeplein sluit de poulewedstrijden zaterdagmiddag (14.30 uur) af met een uitwedstrijd bij PKC/Vertom.

PKC draait tot nu toe een topcompetitie. Als veruit de sterkste ploeg in de poule hebben de Papendrechters alle negen wedstrijden gewonnen, met per wedstrijd gemiddeld maar achttien doelpunten tegen. Het is wat stoef om te zeggen dat de competitie voor PKC nu pas begint, maar de echte weerstand lijkt vooral in de play-offs te komen.

Dat ligt voor LDODK wel iets anders. De ploeg van Henk Jan Mulder is zeker van de vierde plaats en dus een plaatsje in de play-offs. Maar de ploeg in opbouw heeft de afgelopen weken in een aantal wedstrijden wel een aantal puntjes gemorst. Het is zaterdag vooral zaak om met een lekker gevoel de twee (of drie) wedstrijden in de play-offs te kunnen starten.

De tegenstander in de play-offs is nog niet bekend. In het meest waarschijnlijke scenario wordt het Fortuna, dat in de andere poule als eerste eindigt. Dit scenario gaat er wel van uit dat LDODK als vierde eindigt. Dit is het geval als LDODK ‘gewoon’ bij PKC verliest en Blauw-Wit van nummer laatst Oost-Arnhem wint.

Maar wie naar de ranglijst kijkt, ziet dat het ook nog helemaal anders kan. Het zou niet voor het eerst zijn dat de laatste competitieronde allerlei verrassende uitslagen kent.

KZ staat nu tweede met 10 punten, LDODK en Blauw-Wit hebben ieder 9 punten.

Stel dat LDODK stunt bij PKC, Blauw-Wit verliest van Oost-Arnhem en KZ verliest van Groen Geel. In dat geval eindigt LDODK zelfs als tweede. En het kan ook nog zijn dat LDODK als derde eindigt. En we weten allemaal: er is niets zo onvoorspelbaar dan sportuitslagen. Wie weet?

Deel dit artikel op: