Verslag: LDODK geeft niet thuis tegen DVO

LDODK/Rinsma Fashion deed tot de kerst zeer goede zaken, waardoor het fier op plaats 2 van de ranglijst stond. Een mooi vervolg lag in de verwachting, maar angstgegner DVO/Accounter stak daar een stokje voor. De Bennenkommers wonnen terecht met 24-26.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Sietze van der Heide, trouw supporter en clubman van LDODK. Een mooi eerbetoon.

LDODK – met aanvoerder André Zwart terug in de basis – begon met een 3-1 voorsprong, maar daarna nam DVO het heft in handen en bouwde een voorsprong uit tot 4-8. LDODK speelde rommelig, was niet scherp. DVO bleef rustig, bouwde haar aanvalsspel goed op en profiteerde van de vele strafworpen – 8 in de hele wedstrijd – die scheidsrechter Buis toekende. Betty Jansma blonk aan LDODK-zijde wél uit. Zij was de eerste helft goed op dreef en hield haar ploeg in de wedstrijd met vier fraaie scores. Aan het eind van de eerste helft kon LDODK aanklampen en werd het 12-12. Met DVO steeds als eerste scorend, ging het gelijk op. Ruststand: 15-16.

Aan het begin van de tweede helft kwam LDODK iets beter in haar spel. De thuisploeg kwam gelijk en nam daarna eindelijk weer een voorsprong, 18-17. Even leek dit het moment waarop LDODK kon doordrukken, maar Marijn van den Goorbergh tekende direct voor de gelijkmaker. Deze goal was de opmaat voor een onhoudbare Van den Goorbergh. Hij schoot in de tweede helft vijfmaal raak, met vier afstandschoten en 1 strafworp. Daarmee had hij een groot aandeel in de overwinning van DVO.
Want winnen deed de ploeg van coach Gerald Aukes. DVO bouwde de voorsprong via 18-21 gedegen uit naar 20-24. Niets wees er op dat LDODK nog kon aanhaken, de thuisploeg liep steeds achter de feiten aan. De spelers die normaalgesproken vaak voor veel LDODK-scores zorgen, hadden het vizier beslist niet op scherp staan. Er werd geforceerd naar goals gezocht, waardoor DVO betrekkelijk eenvoudig consolideerde. In de slotfase kwam LDODK nog terug tot 24-26, maar dat was slechts voor de statistieken. Eindstand 24-26.

Vervelend was nog de gele kaart die Friso Boode aan het eind van de wedstrijd kreeg. Hierdoor moet hij volgende week de wedstrijd tegen DSC vanaf de kant toekijken.

Klik hier voor de samenvatting gemaakt door Podium.TV.