Verrassende nederlaag LDODK tegen KCC

LDODK/Rinsma Modeplein slaagde er zaterdagmiddag in een heet Capelle aan den IJssel niet in om het laag geklasseerde KCC/SO natural te verslaan. Na een beroerde start, een goede comeback en toch ook weer een evenzo beroerde afsluiting van de wedstrijd stond er een 21-18 eindstand op het bord. Daarmee was het kleine kansje op een plekje in de kruisfinales definitief verdampt en kan LDODK zich nu richten op de laatste prijs van het seizoen; de noordelijke bekerfinale op 12 juni in Zuidlaren tegen Nic.

Een bijzonder scherp schietend KCC wist LDODK in de beginfase van de wedstrijd te overdonderen. Binnen no-time stond de thuisploeg op een 8-1 voorsprong. “In feite geef je daar al de wedstrijd uit handen,” aldus Erwin Zwart. “Zij schoten zo zuiver en wij maakten nogal wat kleine foutjes. Wij waren net overal een fractie van een seconde te laat en dat straften zij goed af. Ook hebben we op dit moment gewoon te weinig scorende mensen in het eerste team.” Zwart doelt daarmee op het zestal spelers van het eerste team dat momenteel in het tweede meedraait. Het tweede dat zich overigens inmiddels wel heeft gehandhaafd.

Gedurende de eerste helft herpakte LDODK zich wel weer enigszins. Dat leidde tot een 15-9 ruststand. Na rust werden André Zwart en Jurjen Bosma in de ploeg gebracht en dat leidde mede tot een ommekeer in de wedstrijd.

“We speelden in die tweede helft gewoon goed. We komen zelfs voor met 16-18 en dan denk je dat je de wedstrijd in handen hebt. Maar door twee damesdoorloopballen komen zij weer terug en laten we in de laatste fase de wedstrijd toch weer uit onze handen glippen. Jammer,” berust Zwart.

Een verklaring heeft Zwart wel. “Het is voor een aantal mensen een zwaar slot van het seizoen geweest. Sommige heren hebben anderhalve wedstrijd per week gespeeld. En we hebben op dit moment gewoon te weinig dames. Diana van der Vorst heeft vandaag ook weer twee wedstrijden gespeeld. Dat deed zo overigens voortreffelijk hoor, maar in combinatie met het warme weer is het wel slopend.”

Rest LDODK niets anders dan een laatste competitiewedstrijd voor de statistieken. “Maar we willen de competitie wel goed afsluiten voor alle LDODK-supporters in Kortezwaag. Dat verdienen zij ook na alle steun die zij afgelopen seizoen hebben gegeven.”

Op zondag 3 juni, om 14.30 uur speelt LDODK haar laatste competitiewedstrijd thuis in Kortezwaag tegen Fortuna.

Deel dit artikel op: