Vandaag in Oldeberkoop: Fries kampioenschap schoolkorfbal

Op 1 juni 2016 wordt er op de korfbalvelden van KV Lintjo het Fries kampioenschap schoolkorfbal gehouden. Een aantal jeugdleden van LDODK/AH Gorredijk doen met hun basisschool hieraan mee.

In poule 3 van de leeftijdscategorie D-jeugd (groep 7/8) doet OBS De Trimbeets (Gorredijk) mee met 12 spelers, waaronder Janne Postma (D1), Alwin van der Haak (D2), Lieke de Vries (D2), Famke Piëst (D2), Syl Otten (D3), Thian Drieenhuizen (D3) en Marije Jongedijk (D5). Jesper, Berry, Sennah, Yorrit en Mustafa maken het team compleet, en juf Nynke Bijlsma is de coach en begeleider. Er wordt in achttallen gespeeld en de eerste wedstrijd voor Team Trimbeets is om 13.30 uur.

In poule 3 van de leeftijdscategorie E-jeugd (groep 5/6) doet OBS De Wjukslach (Langezwaag) mee met een team uit de klas van juf Anke Hendriksma (LDODK 4). Tieme Eppinga (E1), Lieke Hanegraaf (E5), Wiesje Veenema (E7) en een aantal klasgenoten worden bijgestaan door coaches Sjan Hanegraaf en Marjo de Haan (assistent trainer/coach LDODK 2). In deze categorie wordt er in viertallen gespeeld, volgens de regels van 4Korfbal voor E-jeugd. De eerste wedstrijd voor Team Wjukslach is om 14.20 uur.

In poule 2 van de leeftijdscategorie E-jeugd doet de JB Kansschool (Jubbega) mee met een team, bestaand uit Ids de Vries (E2) en zijn klasgenoten Jesse, Fien, Leanne (allen Wordt Kwiek E1) en Nanko, onder leiding van Wietske van der Werf. De eerste wedstrijd voor Team JB Kansschool is om 13.55 uur.

Alle wedstrijden vinden plaats op het complex van KV Lintjo, Willinge Prinsstraat 16 in Oldeberkoop. Het boekje met volledige programma is hier te downloaden.

We wensen alle spelers succes en vooral plezier vanmiddag!

Deel dit artikel op: