Van de voorzitter: We kunnen het alleen samen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eindelijk wordt het allemaal weer wat losser. De competities zijn hervat, publiek is weer welkom. Het gevoel dat we echt weer helemaal los kunnen, wordt steeds sterker. Gelukkig, wat de rek was er ook behoorlijk uit.

Ik heb veel respect voor de trainers en andere vrijwilligers binnen de club die na iedere persconferentie weer moesten schakelen. Steeds op zoek naar praktische oplossingen voor weer nieuwe situaties. Met improvisatietalent, creativiteit en het fanatisme van onze vrijwilligers lukte dat keer op keer. Een dikke pluim voor de mensen die daar hard voor gewerkt hebben! LDODK liep mee voorop, vele clubs volgden of informeerden bij ons hoe wij omgingen met de mogelijkheden.

Maar het brengt mij wel bij een belangrijk aandachtspunt. Ik merk dat een steeds kleinere groep mensen het vele extra werk binnen de club oppakken. En dat zijn vaak dezelfde mensen die ook al training geven, coachen, tribunes opbouwen, sponsors werven, fluiten, besturen en activiteiten organiseren. Doordat er geen publiek bij de wedstrijden kon zijn, was het lastig om mensen te werven om iets extra’s te doen. Dus is er ook best veel rondgevraagd. Bij spelers, bij ouders van jeugdleden. Maar vaak, en wat mij betreft te vaak, horen we dan nee.

Zo ken ik LDODK niet. Ik merk dat enkele vrijwilligers met veel taken dreigen om te vallen of het enthousiasme verliezen. Dat mag niet gebeuren. Daarom ook via deze weg nog eens een dringende oproep: help ons. Denk eens na over wat jij kan en wil doen en laat ons dat weten. En mocht je gevraagd worden, zeg niet gelijk nee. Alleen samen kunnen we een vereniging runnen voor nu en voor de lange termijn.

We zullen het samen moeten doen. Ook in de discussie over de nieuw/verbouw van Sportcentrum Kortezwaag. Komende vrijdag (16.00 uur) start er bij Kortezwaag een lawaaiprotest. Hiermee hopen we te bereiken dat de gemeenteraad maandag het besluit neemt dat de mienskip verder kan met de plannen die ze hebben voor de renovatie of de nieuwe sporthal. Kom allemaal zoveel mogelijk in jullie sportkleding of normale kleding. Dit is voor ons een mooie kans om ons te laten zien.

Geniet allemaal de komende weken weer van het korfbal op en langs het veld.

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: