Van de voorzitter: wat een jaar!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Het was een bijzonder jaar. Voorzitter Gouke de Vries blikt terug en kijkt vooruit: ‘Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar snel weer allemaal, jong en oud, op alle niveaus, weer het veld op om te genieten van het korfballen.’

Met het eind van het jaar in het zicht, is het tijd om even terug te kijken. Stonden we in februari, begin maart allemaal nog vol te juichen bij het halen van de play-offs in de Korfbal League, een paar weken later was er helemaal niks meer, alles werd stil. En nu, aan het einde van jaar zitten we weer in hetzelfde schuitje. Weer geen competitiewedstrijden. Gelukkig heeft onze jeugd in de afgelopen maanden wel kunnen trainen en zijn er onderlinge wedstrijden en enkele activiteiten georganiseerd. Ik wil iedereen die zich daarvoor heeft ingezet enorm bedanken, de jeugd moet zoveel mogelijk kunnen sporten, bewegen en plezier maken.

Na de kerstvakantie gaan we bij goed weer, en zolang de zaal gesloten blijft, buiten trainen. Het blijft belangrijk om met elkaar in contact te blijven, hoe moeilijk dat voor iedereen nu ook is. Groen Kabaal liet zien een verbindende factor te zijn door leuke activiteiten te organiseren, zoals een vossenjacht voor de kinderen en vorig weekend een online bierproeverij in combinatie met een pubquiz.

De selectie traint inmiddels weer. We hebben lang gedacht dat ook dit zaalseizoen helemaal verloren zou gaan. Eigenlijk was ik best wel opgelucht toen bekend werd dat de topcompetities toch weer los konden gaan. Maar het blijft een dubbel gevoel, omdat de rest van de wereld nagenoeg stil ligt. Dat voelt oneerlijk, maar er zit wel een gedachte achter. De overheid vindt het belangrijk dat er deze winter meer sport op televisie is dan alleen voetbal. Dat mensen thuis op deze manier plezier kunnen beleven aan sport. Gelukkig hebben we in overleg met de bond kunnen bereiken dat wedstrijden zoveel mogelijk gespreid zijn. Verdeel op de zaterdag en de zondag en op verschillende aanvangstijden. Als liefhebbers hoeven wij ons deze winter niet te vervelen, ik verwacht dan ook veel meer kijkers voor de livestream.

Dat de wedstrijden op deze manier zichtbaar zijn, is natuurlijk ook een meerwaarde voor onze sponsoren. Zij blijven ons ook trouw in deze tijd. Op deze manier kunnen we wat terug doen voor hen, die het bijna allemaal ook zwaar hebben in deze tijd. Maar de livestream is ook belangrijk voor het korfballen als sport. Dat we jeugd en volwassenen ook op deze manier kunnen blijven inspireren om te blijven sporten. We hebben het afgelopen jaar allemaal wel gezien hoe belangrijk dat is. Wij steunen dus het besluit om de Korfbal League in afgeslankte vorm te spelen. De spelers en de begeleiding zijn volop gemotiveerd. De eerste trainingen gingen gelijk volle bak, als pinken die voor het eerst naar buiten gingen.

Veiligheid staat voorop. Dus de spelers worden wekelijks getest, de bond betaalt hiervoor de kosten. Bovendien moeten zij zich houden aan de strakke protocollen die het KNKV heeft opgesteld. De bond verdient ook een compliment. Ze hebben ons gedurende het afgelopen jaar telkens goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Bovendien was de korfbalbond een van de weinige sportbonden die een goed plan klaar had liggen toen de topcompetities weer mochten gaan beginnen.

Ik wens iedereen fijne feestdagen, blijf bewegen en op naar een sportief en vooral gezond 2021. Een nieuw jaar waarin we hopelijk snel weer allemaal, jong en oud, op alle niveaus weer het veld op kunnen om te genieten van het korfballen.

Deel dit artikel op: