Van de voorzitter: vrijwilligers bedankt!!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wat een historische week hebben we achter de rug. Zes dagen lang, drie tot vier internationale korfbalwedstrijden in Sportcentrum Kortezwaag. Ik vond het al een enorme eer dat wij dit in Gorredijk mochten organiseren, maar vervolgens komt er bij de organisatie nog heel veel kijken.

Via deze weg wil ik alle vrijwilligers bedanken die bij deze organisatie hebben geholpen. Het maakt niet uit of je er nu één wedstrijd, één dag of zes dagen was. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen dit succes!

Toch wil ik twee mensen noemen die er enorm veel tijd in hebben gestoken: Berend Haaijer en Remco Winter. Beide mannen hebben een week lang hun eigen werk laten liggen om zich zo volledig te kunnen focussen op dit evenement. En Johan Abma nam een week vrij om als assistent scheidsrechter actief te kunnen zijn. Bedankt daarvoor, mede door jullie liep alles probleemloos! Daarnaast ook dank aan Kortezwaag en hun gebruikers. Dankzij hun flexibiliteit konden we dit evenement organiseren.

We kregen veel complimenten vanuit de regio, van het gemeentebestuur en van ondernemers. De aandacht van de media was groot. Hiermee hebben we Gorredijk en korfbal goed op de kaart gezet. Nynke en Gerben met hun hoofdrol in Hallo Nederland van Omroep Max, De Volkskrant, De Telegraaf, de Sa!, Leeuwarder Courant, Omrop Fryslân en NOS Sport, alles en iedereen kwam in Gorredijk kijken.

Dan even naar de wedstrijden, veel passie tijdens de volksliederen en strijd tijdens de wedstrijden, mooi dat er voor Shay en Tamara ook support was vanuit onze club. Zij hebben de tickets verdiend naar Zuid-Afrika waar ze met Ierland en Polen volgend jaar het WK mogen spelen, een mooi avontuur waar je als land graag bij wilt zijn.

En natuurlijk via deze weg de felicitaties voor Erwin en Marjolijn met het behalen van het kampioenschap! Heel veel kinderen hebben van hen genoten de afgelopen week, ik denk dat ze dit evenement niet snel vergeten. Mooi dat ze dit mogen meemaken in eigen dorp en provincie.

Nogmaals dank iedereen en voor diegenen die nog op het veld mogen spelen de komende twee weekenden veel succes en de rest tot in de zaal! Ik heb in ieder geval weer erg veel zin. En zet alvast in je agenda, 10 november de eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League, gelijk een derby tegen DOS46. Met betrekking tot de zaal is er nog wel een uitdaging. We zijn nog op zoek naar mensen die de schotklok willen bedienen. Is dat wat voor jou: meld je dan bij de Korfbal Leaguemanager via korfballeague@ldodk.nl.

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: