Van de voorzitter: korfbal in coronatijd, nieuwe coach en paasactie

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Korfbal League gaat al richting het einde, bij de andere ploegen lijkt het alsof we nog aan het begin staan. We hebben nog steeds hoop dat er in mei en juni nog een competitie mogelijk is, voor zowel de jeugd als de senioren. Dat is in ieder geval de insteek van onze lobby richting KNKV. Ook al moeten we doorspelen tot net voor de vakanties, iedereen smacht naar competitie.

Dat zien we ook aan de opkomst bij de trainingen en de onderlinge wedstrijden die we organiseren. We moeten blij zijn dat we met de omvang van onze verenigingen dergelijke activiteiten kunnen organiseren, die luxe heeft niet iedere vereniging. Bovendien kunnen wij ook nog eens meeleven met de wedstrijden in de Korfbal League, ook dat hebben veel andere verenigingen niet.

Bovendien brengen onze eigen vrijwilligers onder leiding van Jurjen Smid dat ook nog eens mooi in beeld. Klasse! Een nieuwe activiteit die in korte tijd uit de grond is gestampt. Hulde ook aan Groen Kabaal dat op dit moment volop activiteiten organiseert. Zodat we ondanks de moeilijke omstandigheden toch nog met elkaar verbonden blijven. Iedereen bedankt voor deze inzet.

Na het onverwachte aangekondigde afscheid van Henk Jan Mulder zijn we er gelukkig in geslaagd vrij snel een opvolger te vinden. Jan Sjoerd en ik zijn een paar weken terug met z’n tweeën afgereisd naar Wormer. Dico Dik ontving ons gastvrij met gevulde koeken, bitterballen, cola en een goed voorbereide presentatie. Een gezellige en inhoudelijke middag waarin we alle drie heel enthousiast werden. De assistent van Dico verwachten we zo snel mogelijk te kunnen presenteren. Met de deels vernieuwde staf gaan we er alles aan doen om ook de komende jaren mee te blijven draaien in de top.

Door de coronacrisis heeft de vereniging dit jaar fors minder inkomsten. Met de paasactie die we nu organiseren hopen we het verwachte verlies voor een groot deel weg te kunnen poetsen. Het zou mooi zijn dat we zoveel mogelijk leden samen zo veel mogelijk paasbrunches aan de man kunnen brengen bij vrienden en familie. Wie wil niet lekker eten met Pasen? Ik ben er van overtuigd dat van deze actie een groot succes kunnen maken, waardoor we de twee coronaseizoenen financieel nog redelijk goed doorkomen. Dit ook met dank aan onze trouwe sponsoren. Om hen te steunen doe ik daarom ook hier de oproep om zoveel mogelijk lokaal te blijven kopen.

Hopelijk tot snel op de velden!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: