Van de voorzitter: aanwas

Terug naar het nieuwsoverzicht

Aan het einde van het seizoen stopt Betty Jansma. Dat is jammer, al vanaf het begin dat LDODK in de Korfbal League uitkomt, was Betty een vaste waarde in ons team. En in no-time was ze ook niet meer weg te denken bij LDODK.

Haar nuchtere manier van spelen, haar droge schoten en vechten voor elke bal en op iedere training altijd voorop in de strijd. Daarnaast ook belangrijk in het team, samen met Jildou Slagman zorgde ze destijds voor nieuw bloed in de selectie. We kregen als club door dat we het niet alleen konden, dat hulp van buiten nodig was om ook op langere termijn in de League te kunnen blijven spelen. Toen Betty mij een paar weken een berichtje stuurde dat ze ging stoppen, vond ik dat best lastig ook al zag ik het wel aankomen. Betty hoort gewoon bij LDODK. We zullen haar gaan missen en met haar al die supporters van Wêz Handich uit Rottefalle. Trouwe supporters van Betty, maar inmiddels ook van LDODK. Betty gaat nu haar ervaring inzetten om Wêz Handich weer verder te helpen.

Ik geef iedere woensdag training aan de D4 en de E1, maar de laatste woensdagen is er amper plek voor ons, met dank aan de aanwas van nieuwe jeugd. Daar ben ik erg blij mee, wij leveren er graag ruimte voor in. Elke week zie ik nieuwe gezichten bij de kangoeroes en de Fjes, dankzij een aantal vrijwilligers die daar nu heel hard aan trekken. Ik ben blij met deze ontwikkeling en hoop dat het op die manier doorzet, zodat er weer nieuwe aanwas komt!

In oktober is Gorredijk speellocatie van het EK korfbal, een prachtig evenement en een eer dat we hier 5/6 wedstrijdspeeldagen krijgen. Nog nooit eerder is er een EK geweest in de gemeente Opsterland in welke sport dan ook, dus dit is uniek. Dat betekent wel extra werk voor onze vrijwilligers. Maar het gaat ons als club en als sport ook veel brengen. Natuurlijk weer nieuwe aanwas maar ook het imago van de sport krijgt een boost. Vanuit LDODK is Berend Haaijer de projectleider, ik ben erg blij dat hij die rol op zich neemt!

Geniet nog even van de laatste wedstrijden op het veld voordat we de zomerstop in gaan!

Gouke de Vries
Voorzitter LDODK/Rinsma Modeplein

Deel dit artikel op: