300 deelnemers aan schoolkorfbaltoernooi

Terug naar het nieuwsoverzicht

De omstandigheden waren woensdag uitstekend voor het door LDODK georganiseerde schoolkorfbaltoernooi. Circa 300 leerlingen van negen scholen waren van de partij.

Ze streden de hele middag voor de winst, aangemoedigd door ouders, meesters, juffen, opa’s, oma’s en nog vele anderen. Er werd fanatiek gespeeld, maar het plezier stond voorop. Hier en daar was er een geschaafde knie, waar de EHBO vakkundig een pleister opplakte, maar er viel geen onvertogen woord.

Doordat er meer teams waren dan vorig jaar, moesten er ook meer scheidsrechters komen, maar ook dat lukte. Alle scholen zorgden voor een scheidsrechter en vanuit LDODK waren er gelukkig veel mensen beschikbaar en bereid om te fluiten, waarbij het opviel dat er heel veel jonge meiden in actie kwamen. Daar was de organisatie erg blij mee.

Ook het fruit dat weer beschikbaar was gesteld door Sûn Opsterlân en Albert Heijn Gorredijk vond gretig aftrek. ’s Ochtends waren er drie vrijwilligers bezig geweest om alles in stukjes te snijden en op schalen te leggen. Het zag er erg aantrekkelijk uit, waardoor er aan het einde van de middag ook niets meer over was.

De dames van de omroep bewaakten de tijd en zorgden ervoor dat iedereen tijdig wist waar ze wanneer moesten spelen en alle wedstrijden op tijd starten en eindigden.

De uitslagen van het toernooi zijn hier te vinden. De deelnemende kinderen hebben hun vaantje ontvangen.

Deel dit artikel op: