Tweede winst voor LDODK: 15-13

Terug naar het nieuwsoverzicht

In een rommelige en vervelende wedstrijd pakte LDODK/Rinsma Modeplein zondagmiddag de tweede winstpartij van het seizoen. AW/DTV ging met een 15-13 nederlaag terug naar Amsterdam.

Het was een wedstrijd waarin iedereen het zichzelf moeilijk maakte. LDODK benutte te weinig kansen waardoor AW/DTV in de wedstrijd bleef. Maar de Amsterdammers wisten daar zelf te weinig voordeel uit te halen. Bovendien liet LDODK zich uit het spel halen door zich veel te veel te storen aan de provocaties van Amsterdamse zijde en stelde daar ook zelf zo nu en dan vervelend spel tegenover. De jonge scheidsrechter Stan de Groot, begin twintig, had alle moeite om de fysieke herenduels onder de korf in goede banen te leiden. Op het oog had niemand veel plezier aan het duel en dat gold ook voor een groot deel van het publiek. Zelfs na het laatste fluitsignaal waren er nog opstootjes op het veld, dat moeten we niet willen.

AW/DTV boekte vorige week in het openingsweekend een onverwachte 14-11 overwinning op stadgenoot Blauw Wit. In Gorredijk leek het voor de Amsterdammers weer de goede kant op te gaan, gezien een 1-4 voorsprong. Op dat moment begon LDODK strakker te verdedigen en effectiever en in hoger tempo aan te vallen. Van 1-4 trok de thuisploeg in één keer door naar een 6-4 voorsprong, het moment waarop AW/DTV een strafworp miste en Danny de Vos een gele kaart kreeg vanwege voortdurende aanmerkingen op de scheidsrechter. LDODK bouwde de voorsprong uit naar 8-5 en 10-6 bij rust.

Het scoren ging bij LDODK na rust een stuk minder. De Amsterdammers kwamen terug tot 10-8. Via 11-9 werd het 11-10, het moment voor Henk Jan Mulder om te wisselen. Julian Frieswijk nam aanvallend de plek in van Erwin Zwart, die later in de verdediging weer terugkeerde. LDODK bouwde het gaatje uit naar 14-10, dankzij een paar aanvallen waarin de bal wel viel. In een opnieuw onvriendelijk einde van de wedstrijd kwamen de Amsterdammers terug tot een 15-13 eindstand.

Na de winst vorige week bij Tempo staat LDODK nu met vier uit twee nog op de volle winst, net als DOS’46. Komende zondag (14.30 uur) opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is Blauw Wit, dat dit weekend van Fortuna won.

Foto’s: Jacob Heres/Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel op: